Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată în Bistrița-Năsăud, până miercuri dimineața

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, o nouă avertizare care vizează și județul Bistrița-Năsăud. De această dată este vorba despre o avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată.

Noua avertizare este valabilă în intervalul 2 iulie, ora 10:00 – 3 iulie, ora 10:00.

În această perioadă, ”în Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei și Munteniei, jumătatea de nord a Moldovei și local în Banat și în Maramureș, vor fi perioade cu averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii, cu viteze la rafală în general de 70…90 km/h, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp (1…3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…40 l/mp și pe arii restrânse de peste 50…70 l/mp”, arată ANM.

În restul zonelor din țară, cu excepția a două județe, este în vigoare o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică.

În Crișana, nord-vestul Transilvaniei și local în Banat, Maramureș, Muntenia și Moldova, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 50…70 km/h), vijelii, grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp”, arată ANM.

Meteorologii precizează că miercuri, 3 iulie, manifestările de instabilitate atmosferică vor continua, mai ales în centrul și estul țării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!