Cod portocaliu de vijelii puternice în jumătate de ţară

Aministraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni, o avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă pe parcursul întregii zile în Banat, Crişana, Maramureş, cea mai mare parte a Transilvaniei şi jumătatea de nord a Moldovei, precum şi în Carpaţii Occidentali, vestul Carpaţilor Meridionali şi nordul Carpaţilor Orientali.

În aceste zone, vor fi perioade cu vijelii puternice, cu viteze la rafală de 70…90 km/h, grindină de medii şi posibil mari dimensiuni, averse torenţiale. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 25…40 l/mp şi izolat peste 50 l/mp.

Totodată, a fost emisă şi o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică care vizează, pe parcursul zilei de luni, judeţele Argeş, Braşov, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Covasna, Bacău şi Vaslui, integral, şi Vâlcea, Gorj şi Mehedinţi, parţial.

Meteorologii notează că în cea mai mare parte a ţării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică care se va manifesta prin averse, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55…65 km/h), vijelii, căderi de grindină şi descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 15…25 l/mp şi izolat de peste 30…40 l/mp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!