Cod portocaliu şi cod galben de instabilitate atmosferică în Bistrița-Năsăud, până sâmbătă la prânz

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis vineri o avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată şi cantităţi însemnate de apă, valabilă până sâmbătă la ora 12:00 în mai multe regiuni din țară.

Astfel, în jumătatea de vest a Olteniei, sudul Banatului, zona Carpaţilor Occidentali, nordul Carpaţilor Orientali şi vestul Carpaţilor Meridionali vor fi averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 30…40 l/mp şi izolat de peste 50 l/mp.

Totodată, până sâmbătă la prânz este în vigoare și o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică în Crişana, nordul Banatului, Maramureş, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-vestul Moldovei şi estul Olteniei. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20…25 l/mp şi izolat de peste 30…40 l/mp.

Printre judeţele vizate de cele două avertizări cod portocaliu și cod galben de ploi se numără și Bistriţa-Năsăud.

Potrivit ANM, manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pentru scurte intervale de timp şi în restul teritoriului iar vremea va fi în general instabilă şi în zilele următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!