Cod roşu de vijelii şi grindină în mai multe localități din judeţul Bistriţa-Năsăud

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare meteo cod roşu de vijelii şi grindină pentru mai multe localități din județul Bistrița-Năsăud.

Potrivit ANM, se află sub incidența codului roșu localitățile Năsăud, Nimigea, Spermezeu, Căianu Mic, Zagra, Șintereag, Salva și Chiuza, unde se pot semnala grindină de mari dimensiuni și vijelii cu rafale de peste 90 km/h.

În acest context, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a fost activată grupa operativă a inspectoratului, precum și prealertate subunitățile de intervenție din Bistrița, Năsăud și Beclean, prin pregătirea personalului și a tehnicii de intervenție specifice intervențiilor în astfel de situații.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud monitorizează situația din teren prin Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență din zonele prinse in avertizarea meteorologică și este pregătit să aloce resursele necesare sprijinirii populației în eventualitatea producerii unor situații de urgență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!