Colegiul Național ”Petru Rareș” Beclean, gazda unui concurs de matematică și informatică la care au participat peste 300 de elevi din țară

Colegiul Național ”Petru Rareș” din Beclean a găzduit, în perioada 12 – 14 mai, Concursul Integrat de Matematică și Informatică “Sever Aurel Groze”, ediția a IX – a.

Potrivit organizatorilor, la concurs au fost prezenți 323 de elevi din clasele III – VIII, veniți din multe județe ale țării, inclusiv din municipiul București.

Aceștia au concurat având de rezolvat probleme foarte dificile de matematică și informatică, la final obținând 25 de premii, 137 de mențiuni și 5 premii de excelență (fiecare distincție a fost recompensată financiar).

Meritul principal al organizării acestui concurs i-a revenit profesorului Vasile Marc de la Școala Gimnazială ”Grigore Silași” Beclean, care e și inițiatorul primei ediții.

Mulțumim Primăriei și Consiliului Local Beclean, precum și sponsorilor privați, care prin generozitatea de care au dat dovadă au asigurat suportul financiar necesar bunei desfășurări a concursului! Mulțumim tuturor profesorilor implicați în concurs( ca propunători de subiecte, evaluatori, asistenți, responsabili cu partea tehnică, cu logistica)”, au transmis organizatorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *