Comercianții de flori și lumânări pentru Luminație și-au făcut apariția în Bistrița. Poliția Locală îi monitorizează

Comercianții de flori și lumânări pentru Luminație și-au făcut apariția în Bistrița. Poliția Locală a început să îi verifice, pentru a vedea dacă aceștia își desfășoară activitatea în mod legal.

Potrivit Poliției Locale, pentru legalitatea desfășurării comerțului stradal cu ocazia zilei de 1 noiembrie, Primăria municipiului Bistrița, prin serviciul de specialitate, în baza unui plan de încadrare în zonă, a emis autorizații de folosire temporară a unor locuri publice pentru activități sezoniere.

Astfel, s-au luat în considerare următoarele aspecte: amplasarea comercianților sezonieri în zone care să nu afecteze traficul pietonal, interzicerea expunerii produselor în stațiile de autobuz sau în dreptul trecerilor de pietoni.

Date fiind aceste condiții, polițiștii locali din cadrul compartimentului Control Comercial au verificat în ce măsură comercianții respectă cerințele impuse de autorități.

S-a verificat legalitatea desfășurării activității de comerț stradal, respectarea autorizației emise de Primăria municipiului Bistrița, precum și a Planului de încadrare în zonă.

În unele cazuri, polițiștii au constatat nereguli și au aplicat sancțiuni de aproape 4.000 de lei.

”Pentru ocuparea neautorizată a domeniului public sau expunerea mărfii pe o suprafață mai mare decât cea autorizată au fost întocmite 9 procese verbale de constatare a contravenției cu sancțiuni în sumă totală de 3.900 lei. Comercianții au fost somați să intre în legalitate de îndată, prin restrângerea perimetrului ocupat. Continuăm monitorizarea acestora”, a transmis Poliția Locală.

Pe 1 noiembrie, în mai multe zone din Bistrița-Năsăud este marcată Luminația sau Ziua Morţilor, un vechi obicei păstrat de sute de ani. Obiceiul presupune ca la mormânt, pe lângă pomana pentru cei trecuți în neființă, să se ducă flori şi lumânări. La Bistrița, preţurile pentru crizanteme încep de la 10 lei pentru un ghiveci de dimensiuni mici cu crizanteme albe, galbene, roz sau roşii şi urcă în funcție de mărimea ghiveciului. Coronițele au și ele prețuri începând de la 10 lei, iar lumânările încep de la 2 lei bucata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!