Șeful Gărzii de Mediu Bistrița-Năsăud, Ioan Borș, reținut de DNA pentru luare de mită

Comisarul șef al Gărzii de Mediu Bistrița-Năsăud, Ioan Borș, a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj, informează instituția într-un comunicat de presă. UPDATE: Ioan Borș a primit mandat de arestare preventivă pentru 20 de zile, în urma deciziei luate vineri de Tribunalul Cluj.

Potrivit DNA, Ioan Borș a fost reținut la data de 15 februarie, fiind acuzat de săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 15 februarie 2024, a inculpatului BORȘ IOAN, comisar-șef al Comisariatului județean Bistrița-Năsăud din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată. În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: În perioada octombrie 2023 – ianuarie 2024, inculpatul Borș Ioan, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins și ar fi primit de la mai multe persoane, diferite sume de bani, necuantificate până în prezent, și alte foloase necuvenite, în legătură cu exercitare atribuțiilor sale de serviciu specifice privind efectuarea unor controale de mediu, în contextul implementării unor proiecte private în agricultură. Foloasele respective ar fi fost pretinse și primite de inculpat în sediul instituției pe care o conducea, sub pretextul că vor fi remise mai departe către subalternii săi pentru ca aceștia să nu se mai deplaseze în teren în vederea efectuării controalelor de mediu asupra obiectivelor. Inculpatului Borș Ioan i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

La data de 16 februarie, Ioan Borș urmează să fie prezentat Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.

ACTUALIZARE

Ioan Borș a fost prezentat Tribunalului Cluj, iar instanța a admis propunerea de arestare preventivă a șefului Gărzii de Mediu Bistrița-Năsăud, fiind dispusă arestarea acestuia pe o durată de 20 zile, începând cu data de 16.02.2024 și până la data de 6.03.2024, inclusiv. 

Decizia poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *