COMUNICAT transmis de Spitalul Județean! Cum evoluează starea celor 3 pacienți suspecți de CORONAVIRUS, întorși din străinătate!

Spitalul Județean Bistrița – Năsăud a transmis un comunicat de presă prin care prezintă starea de sănătate a celor 3 suspecți de Coronavirus.

Momentan, la nivelul județului sunt interante 3 persoane:

 –  un bărbat de 33 de ani. S-a întors din Spania și a tranzitat Italia (prin Milano)

 – o femeie de 29 de ani. Acum nouă zile s-a întors din Italia, din regiunea Marche.

 – o femeie de 62 de ani . S-a întors din Italia (Torino).

 

Prin prezenta, vă comunicăm că, alături de pacientul de 33 de ani din județul Bistrița-Năsăud internat la Secția Boli infecțioase (despre care v-am informat în cursul zilei de ieri prin Comunicatul nr. 3059 din 10.03.2020) și de pacienta de 29 de ani din județul Bistrița-Năsăud, aflată de astă-noapte la Secția Boli infecțioase (despre care v-a informat Instituția Prefectului din județul Bistrița-Năsăud), la Spitalul Județean de Urgență Bistrița mai este internată, la Secția Anestezie-Terapie Intensivă, o pacientă de 62 de ani, din județul Bistrița-Năsăud.

Bărbatul de 33 de ani a venit din Spania și a tranzitat Italia (prin Milano)! Pacientul e-n stare bună! Se -așteaptă rezultatul analizelor!

În ce priveșt bărbatul de 33 de ani, acestuia i-au fost recoltate probe biologice care au fost trimise Laboratorului de analize medicale din cadrul Spitalului de Boli infecțioase din Cluj-Napoca. În prezent, pacientul este în stare bună, stabil din punct de vedere hemodinamic și respirator.

Se-așteptă rezultatele analizelor pentru femeia de 62 de ani venită din Italia (Torino)!

 

Femeia de 62 de ani s-a prezentat în data de 07.03.2020 la Unitatea de Primiri Urgențe cu o simptomatologie care NU intra în definiția de caz pentru Coronavirus, respectiv cu sindrom confuziv, insuficiență respiratorie, agitație psihomotorie, amnezie, fiind internată la Secția Anestezie-Terapie Intensivă.

Evoluția stării sale de sănătate a fost nefavorabilă, cu pierderea stării de conștiență, care a impus intubare și ventilare mecanică. I-a fost efectuată testare pentru gripă, însă cu rezultat negativ.

Luni (09.03.2020) a fost detubată și numai în cursul zilei de ieri, 10.03.2020, starea de sănătate a pacientei a permis ca medicii să stea de vorbă cu aceasta, cu toate că avea și încă are mască de oxigen, ce nu permite efort prelungit de vorbire.

Pacienta a declarat că s-a întors din Torino și i s-au recoltat noi probe. Se-așteaptă rezultatele testelor!

Astfel, ieri, pacienta le-a declarat medicilor că a venit din Italia (Torino), că a ajuns la Bistrița în data de 24.02.2020, că în perioada respectivă nu avea cunoștință ca zona în care locuia să fie în carantină din cauza Coronavirusului și că nu și-a luat măsuri de izolare.

Întrucât în noul context declarat de pacientă medicii infecționiști au considerat că acesta se încadra în definiția de caz pentru infecția cu virusul COVID-19, în cursul zilei de ieri, 10.03.2020, i-a fost recoltată probă biologică ce a fost trimisă Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca pentru confirmarea/infirmarea infectării cu Coronavirus.

Pacienta de 29 de ani, venită din Italia e-n izolare la domiciliu! I s-au recoltat probe pentru confirmare/infirmare!

Despre pacienta de 29 de ani care a fost adusă cu ambulanța astă noapte (10/11.03.2020) la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Bistrița, vă informăm că prezenta disfagie (dureri la înghițire), subfebrilități și durere de cap. Pacienta le-a declarat medicilor că este venită de nouă zile din Italia, din regiunea Marche și că se afla în izolare la domiciliu.

S-a ridicat suspiciunea de infecție cu Coronavirus și i-a fost recoltată probă biologică ce a fost trimisă Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca pentru confirmarea/infirmarea infectării.

Cei trei pacienți internați sunt în stare stabilă.