Conducerea SCJU Bistrița, vizită de documentare la Centrul de Recuperare și Educație împotriva Adicțiilor pentru Adolescenți și Tineri din Câmpina

Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, și medicul șef al Secției de Psihiatrie din cadrul unității medicale, dr. Claudia Ștefănescu, au efectuat, împreună cu ministrul Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila, o vizită de lucru la Centrul de Recuperare și Educație împotriva Adicțiilor pentru Adolescenți și Tineri din cadrul Spitalului de Psihiatrie Voila din Câmpina, județul Prahova.

Gabriel Lazany precizează că vizita a avut rol de documentare în vederea construirii unui centru de acest fel și în județul Bistrița-Năsăud.

Bistrițenii nu au timp de pierdut! Mergem înainte!”, a transmis Gabriel Lazany.

Reamintim că autoritățile din Bistrița-Năsăud intenționează să înființeze un astfel de centru în județ, finanțarea urmând să fie asigurată prin PNRR.

Președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan, a precizat că acest centru, pe lângă tratarea adicției, va dispune și de spații recreative, terenuri de sport și bazin de înot.

Județul nostru oferă toate condițiile pentru ca acest proiect să devină realitate, iar noi facem tot ce este necesar să fie deschis cât mai curând pacienților”, a spus Emil Radu Moldovan.

Centrul ce va fi construit în județul Bistrița-Năsăud va fi al doilea de acest fel din țară, după cel din cadrul Spitalului de Psihiatrie Voila, și va oferi servicii de reabilitare și reintegrare a minorilor cu adicții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!