Consiliere juridică gratuită pentru victimele violenţei domestice, la Bistrița

Victimele violenţei domestice din municipiul Bistriţa vor primi consiliere juridică gratuită, în urma unui protocol încheiat între Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Bistrița şi Baroul Bistriţa-Năsăud.

Suportul juridic va fi asigurat pe bază de voluntariat, de către avocaţii din Baroul Bistriţa-Năsăud care se vor înscrie în program.

”Protocolul are ca obiect stabilirea unor relaţii de colaborare între cele două părţi, în cadrul cărora să se asigure consilierea juridică a victimelor violenței domestice. (…)  Consilierea juridică se va realiza prin intermediul activității de voluntariat, de către avocați din Baroul Bistrița Năsăud, care se vor înscrie în program”, a precizat Baroul Bistrița-Năsăud.

Potrivit Direcției de Asistență Socială Bistrița, victimele violenței domestice vor putea primi suport juridic din partea echipei Baroului Bistrița-Năsăud începând cu luna aprilie.

”Prin semnarea acestui protocol, Direcției de Asistență Socială Bistrița face un pas important în îmbunătățirea și dezvoltarea măsurilor și serviciilor sociale, în scopul prevenirii și combaterii violenței domestice”, precizează Primăria Bistrița într-un comunicat de presă.