Consilierii locali liberali se vor opune proiectului privind majorarea taxelor și impozitelor locale din anul 2020

 

Consilierii locali liberali au anunțat, miercuri, într-o conferință de presă, că se vor opune proiectului de hotărâre care prevede stabilirea taxelor și impozitelor locale pe anul 2020. Practic, prin acest proiect care va intra în dezbaterea Consiliului Local Bistrița în această lună, se propune indexarea cu rata inflației a taxelor și impozitelor locale, acțiune în urma cărora începând cu anul 2020 vor fi majorate unele taxe și impozite locale la nivelul municipiului Bistrița, subiect prezentat de Ziar de Bistrița AICI.

 

”Există în consultare publică un proiect de hotărâre care prevede creșterea cu indicele de inflație a taxelor și impozitelor de la 1 ianuarie 2020. Iarăși minciuna PSD iese la suprafață. Dacă economia duduie, de ce este inflație? Dacă economie duduie, de ce mărim dările cetățeanului?”, se întreabă consilierul Sorin Hangan, președintele PNL Bistrița.

Consilierul municipal Sorin Hangan a criticat această acțiune de majorare a taxelor și impozitelor locale și consideră că este nedreaptă.

Consilierii locali PNL se vor opune acestui proiect de hotărâre privind majorarea taxelor și impozitelor cu indicele de inflație. Este nedrept și nedemn să plasăm pe spatele contribuabililor greșelile guvernanților și ale celor din administrație”, a mai spus consilierul Sorin Hangan.

Potrivit președintelui PNL Bistrița, majorarea taxelor și impozitelor locale se poate face doar dacă sunt îndeplinite unele condiții.

”Consilierii locali PNL consideră că mărirea taxelor și impozitelor se poate face doar atunci când confortul cetățenesc există. Adică ai un serviciu de salubritate exemplar, când străzile sunt asfaltate și modernizate, când iluminatul există peste tot, când toate cartierele se pot bucura de apă și canalizare, când toate serviciile de urbanism oferă cetățeanului confort și decență administrativă. Cum nu avem toate astea, să mai aștepte cu creșterea taxelor și impozitelor”, a încheiat Sorin Hangan.

error: Content is protected !!