Consiliul Județean Bistrița-Năsăud va sprijini în continuare echipa de handbal feminin CS Gloria 2018. Ce se întâmplă cu echipa de fotbal

Echipa de handbal feminin CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud va beneficia, și anul acesta, de susținere financiară din partea Consiliului Județean, a anunțat președintele Emil Radu Moldovan. Acesta a completat că au fost deja stabilite și obiectivele echipei pentru următoarele două sezoane.

În urma discuţiilor cu toți colegii mei, și din grupurile politice din Consiliul Judeţean şi din aparatul de specialitate, ne dorim să asigurăm condiţiile necesare pentru a trece la un alt nivel de performanţă. Am stabilit şi obiectivele. Pentru anul următor – podiumul, locurile I – III şi pentru sezonul 2022-2023 – lupta pentru titlu. Acestea sunt obiectivele Gloriei și este și o dorinţă a mea personală. (…) Eu am anunţat și reiterez că în 2024 predau cu politeţe şi cu toată deschiderea inventarul şi activitatea de la Consiliul Judeţean celui care va fi ales de către cetăţeni şi mi-aş dori foarte tare ca până atunci, pe lângă Sala Polivalentă, baza sportivă de tip 1 – care vor fi gata – şi vom vedea dacă vom găsi soluţii pentru stadion şi pentru pista de atletism, să las în urma mea acestui judeţ un titlu la un sport de echipă, în istoria lui”, a declarat Emil Radu Moldovan.

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud a completat că se poartă discuții finale cu un antrenor ”foarte cunoscut, cu un CV foarte bun”, care a și acceptat obiectivele deja stabilite.

De asemenea, Moldovan a spus că vor fi susținute și echipele de junioare. ”Acolo o să avem pepiniera pentru echipa mare”, este de părere Moldovan.

Totodată, administrația județeană și-a propus să sprijine financiar și secţiile de atletism, gimnastică ritmică, dar și o nouă ramură – taekwondo.

Însă, administrația județeană a anunțat că echipa de fotbal Gloria 1 nu se va mai bucura de susținere financiară de la Consiliul Județean. Anul acesta va mai primi o diferență din suma promisă anul trecut, de aproximativ 700.000 de lei, dar nu și alte fonduri.

”Mi-aș fi dorit foarte mult să putem sprijini în continuare această echipă. Am purtat discuții și cu domnul primar, i-am explicat ce cred eu despre acest subiect și i-am spus că eu cred că proiectul lor de a înființa o academie de copii și juniori este unul foarte bun, dar care nu are finalitate. Asta pentru că la 14 ani nu ai ce face cu copiii. Trebuie să le dai continuitate. Cred că ar fi trebuit să preia echipa FC 1 Gloria. Am purtat personal discuții cu domnul Horoba și cu acționarii acestui club, ei erau dispuși să predea cu titlu gratuit și fără nicio datorie această echipă către Primărie. I-am spus domnului primar că îi stăm la dispoziție pro bono, că îi dăm toate documentele necesare pentru a înființa, la nivelul municipiului Bistrița, un club public, precum cel de la nivelul Consiliului Județean și cred că ar fi fost cu mult mai bine ca această echipă să fie preluată și sprijinită. E pe locul 4 acum, dacă ar fi avut finanțare acum și ar fi putut să facă câteva transferuri în iarnă, ar fi avut șanse reale de promovare în Liga a II-a, copiii ar fi avut perspectivă. Era ideal dacă Primăria s-ar fi ocupat de fotbal și Consiliul Județean de handbal. În bugetul pe acest an se regăsește promisiunea noastră de anul trecut, că vom finanța cu 900.000 de lei echipa. Am dat ceva anul trecut și au mai rămas vreo 700.000 de lei anul acesta, pentru că nu putem să îi facem de minune pe cei de la club și să nu poată să își onoreze contractele. Din păcate, Primăria a revocat hotărârea de Consiliu Local prin care s-a aprobat alocarea sumei de un milion de lei către echipă. Am înțeles de la cei din conducerea clubului că cu aceste resurse pe care noi le asigurăm și cu alte venituri de la sponsori vor putea să își onoreze obligațiile până la finalul anului, dar echipa se va desființa dacă nu vor primi un sprijin. Mie îmi pare rău că se întâmplă acest lucru, dar noi nu putem să ducem mai mult decât ceea ce deja ducem. Mi-aș fi dorit să îi putem sprijini și pe ei, am făcut-o câțiva ani până i-am adus aici și chiar trăgeam speranța că după Crețu va veni cineva care va sprijini. Încă nu s-a aprobat bugetul Primăriei Bistrița și sper ca domnul primar să revină asupra acestei decizii”, a explicat Moldovan.

error: Content is protected !!