Consiliul Local Bistrița a aprobat alocarea sumei de 200.000 de lei către Spitalul Județean de Urgență

Joi, Consiliul Local Bistrița s-a reunit într-o ședință extraordinară, în dezbaterea consilierilor aflându-se un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local pe 2020 și alocarea sumei de 200.000 de lei Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

Ședința s-a desfășurat online, în sistem videoconferință, iar potrivit proiectului, Spitalul Județean de Urgență Bistrița a înaintat o adresă Primăriei Bistrița prin care a solicitat sprijin financiar prin alocarea sumei de 200.000 de lei.

În acest context, autoritățile au propus ca din suma de 500.000 de lei, repartizată din fondul de rezervă Serviciului de Protecţie Civilă şi Voluntariat pentru Situații de Urgență, 200.000 de lei să fie alocați Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

Consilierii locali au fost de acord cu această propunere, astfel că proiectul de hotărâre a fost adoptat în cele din urmă, deși au existat mai multe discuții pe marginea acestuia. Secretarul municipiului Bistrița, Floarea Gaftone, a afirmat chiar că proiectul este unul politic, însă, cu toate acestea, el a fost votat de 21 de consilieri locali. De la ședință a lipsit primarul Ovidiu Teodor Crețu.

În ceea ce privește suma de 200.000 de lei alocată spitalului, aceasta va fi utilizată exclusiv pentru achiziționarea de medicamente, echipamente de protecție și dezinfectanți.

De asemenea, tot în timpul acestei ședințe, consilierul local Sorin Hangan a propus ca săptămâna următoare să se revină cu un alt proiect prin care să se mai aloce încă 800.000 de lei Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

Zilele trecute, și Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a aprobat alocarea sumei de 3.650.000 de lei către cea mai mare unitate medicală din județ.

error: Content is protected !!