Continuă asfaltarea pe Axa Gării – Decebal – Andrei Mureșanu – Năsăudului. De joi, circulație închisă pe încă două tronsoane

FOTO: arhivă

În perioada 2 – 5 noiembrie, circulația pe două tronsoane cuprinse în proiectul de reconfigurare a axei de transport public Gării – Decebal – Andrei Mureșanu – Năsăudului va fi închisă pentru turnarea stratului de asfalt, informează Poliția Locală.

”Municipiul Bistrița are în execuție lucrările pentru obiectivul de investiții ”Reconfigurarea axei de transport pe traseul strada Gării – Bulevardul Decebal – strada Andrei Mureșanu – strada Năsăudului” fapt pentru care aduce la cunoștință cetățenilor închiderea circulației pe strada Gării (tronson intersecție Împăratul Traian – sens giratoriu Winmarkt) și pe Bulevardul Decebal (tronson sens giratoriu Winmarkt – pasaj Decebal), începând cu data 2 noiembrie, ora 07.30, până în data de 05 noiembrie, ora 20.00, pentru turnarea stratului de uzura si refacerea marcajelor rutiere”, precizează Poliția Locală Bistrița.

Riveranii și participanții la trafic sunt rugați să dea dovadă de înțelegere și să respecte reglementările rutiere.

Aceste lucrări sunt cuprinse în proiectul de reconfigurare a axei de transport public Gării – Decebal – Andrei Mureșanu – Năsăudului.

Prin intermediul acestui proiect, una dintre cele mai importante artere de circulație din municipiul Bistrița va fi complet modernizată.

Mai exact, proiectul prevede: 

  • modernizarea părții carosabile de pe cele 4 artere de circulație;
  • reabilitarea trotuarelor pe toată lungimea celor 4 străzi;
  • realizarea de benzi dedicate transportului public;
  • realizarea pistelor pentru bicicliști, pe ambele sensuri de circulație;
  • realizarea unui pasaj pietonal subteran pe Bulevardul Decebal, în zona halei comerciale;
  • îngroparea tuturor rețelelor electrice și de iluminat public;
  • sistem nou de iluminat public cu telegestiune;
  • modernizarea stațiilor de transport public existente (10 stații).

Proiectul are o valoare de circa 13 milioane de euro și este finanțat din fonduri europene, prin intermediul Programului Operațional Regional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!