Continuă lucrările de montare a pavajului pe trotuarele de pe traseul Liniei Verzi

La Bistrița continuă lucrările de montare a pavajului pe trotuarele de pe traseul Liniei Verzi, anunță primarul Ioan Turc.

Linia Verde prinde viață prin montarea noului pavaj din piatră naturală sau beton pe trotuarele de pe traseu”, a precizat primarul Ioan Turc într-o postare pe o rețea de socializare.

Edilul Bistriței prezintă imagini cu străzile pe care s-a montat deja noul pavaj, printre care Calea Moldovei, General Grigore Bălan, Gheorghe Șincai.

Modelul de pavaj a fost ales de locuitorii orașului, în urma unui sondaj realizat de municipalitate prin intermediul aplicației iReport. Lucrările de montare a pavajului sunt executate de compania MIS Grup.

La mijlocul lunii august, primarul Ioan Turc a anunțat că lucrările de modernizare a trotuarelor vor fi finalizate în circa 3 – 4 luni.

Trotuarele vor fi finalizate în circa 3 – 4 luni la nivelul întregului oraș. Scăpăm de această mare problemă. Vom avea trotuare pavate cu acel tip de dale pe care oamenii l-am ales prin aplicația iReport, în urma unui sondaj, și vom avea suprafețe extinse cu piatră naturală. Am modificat proiectul pe această componentă. Nu am fost de acord să avem piatră naturală doar pe strada Gheorghe Șincai sau pe strada Dornei, cum era prevăzut în proiect. Strada General Grigore Bălan, cel puțin până la intersecția cu strada Petre Ispirescu e în buricul târgului, în zona centrală, avem Muzeul Județean acolo, unde se petrec diferite activități, expoziții, simpozioane, cum să treci cu pavaj din beton prin această zonă. De asemenea, dacă e să ne referim la Bulevardul Independenței, mergem cu piatră naturală până dincolo de fostul spital de pe Independenței, pentru că de asemenea este o clădire cu o valoare arhitecturală deosebită, o clădire Art Nouveau care face cinste orașului nostru”, a spus primarul Ioan Turc.

Proiectul ”Linia verde de transport public utilizând mijloace de transport cu motor electric, hibrid sau normă de poluare redusă” este unul dintre cele două proiecte majore de mobilitate urbană pe care Primăria Bistrița le implementează cu fonduri europene, valoarea totală a investiției fiind de circa 18 milioane de euro. 

Acest proiect prevede reabilitarea infrastructurii rutiere de pe o nouă rută de transport public care va traversa orașul de la est la vest, prin centrul orașului. Este vorba despre traseul Unirea – Calea Moldovei – General Grigore Bălan – Bistricioarei – Piața Petru Rareș – Piața Unirii – Dornei – Gheorghe Șincai – Independenței – Libertății – Viișoara. 

Pe lângă crearea noii rute de transport public, pe care vor circula vehicule electrice, este prevăzută și modernizarea părții carosabile şi a zonelor adiacente, prin remodelarea parcărilor, a trotuarelor, spațiilor verzi și amenajarea unor piste pentru cicliști. 

De asemenea, în proiect este prevăzută și achiziţia unor autobuze electrice și montarea unor staţii de încărcare pentru aceste autobuze, precum și a unui depou și a unui dispecerat pentru managementul traficului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!