Controale ale Poliției în trafic și pe linia transportului de lemn. Ce sancțiuni s-au aplicat

În ultimele 24 de ore, polițiștii din Bistrița-Năsăud au continuat acțiunile de control la nivelul întregului județ. 

Oamenii legii au acționat pe linia deținerii și transportului de material lemnos pe Valea Bârgăului, controalele fiind organizate în sistem integrat, împreună cu polițiști locali și jandarmi.

”Au fost verificate 6 societăți comerciale, au fost legitimate 20 de persoane, au fost oprite pentru control 15 autovehicule și au fost efectuate 5 testări cu aparatul etilotest. Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4.505 lei. Din totalul acestora, 5 au fost aplicate conform OUG 195/2002, în valoare de 1305 lei, 5 conform Legii 171/2010, în valoare de 3000 lei, 2 conform Legii 61/1991 în valoare de 200 lei”, precizează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

În cadrul acțiunii, polițiștii au depistat și o persoană dispărută, aceasta fiind încredințată familiei.

Totodată, în urma verificărilor unor avize de însoțire a materialului lemnos, polițiștii au dispus ridicarea în vederea confiscării a cantității de 4,9 metri cubi de material lemnos, în valoare de 730 de lei, fără documente legale.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, au fost efectuate și verificări în trafic, agenții din cadrul Poliției Rutiere oprind pentru control mai multe autoturisme. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 19 sancțiuni în valoare 3.480 lei, a fost reținut un permis de conducere și a fost retras un certificat de înmatriculare.

Oamenii legii au organizat și o acțiune preventivă pe linie rutieră. În cadrul acțiunii, au fost oprite pentru verificări 20 de autoturisme și legitimate 20 de persoane. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale, toate conform O.U.G. 195/2002, în valoare de 1160 lei, iar ca măsură complementară, au fost retrase  5  certificate de înmatriculare.