Cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat în Bistrița-Năsăud

Pe parcursul zilei de miercuri, 10 iulie, județul Bistrița-Năsăud se va afla sub o avertizare cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, ”temperaturile maxime vor fi de 33…37 de grade, va fi disconfort termic ridicat și local caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală”.

ANM avertizează că valul de căldură va continua să se extindă și să se intensifice în toate regiunile.

De asemenea, tot pe parcursul zilei de miercuri, câteva județe din țară se vor afla sub avertizare cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat.

În județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, precum și în municipiul București valul de căldură va persista, va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 37…39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade (noapte tropicală)”, a transmis ANM.

Meteorologii precizează că valul de căldură va persista în toată țara și în zilele următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!