Coșurile de fum necurățate și instalaţiile electrice defecte sau improvizate, principalele cauze ale izbucnirii incendiilor

Coșurile de fum necurățate și instalaţiile electrice defecte sau improvizate au fost, anul trecut, principalele cauze ale izbucnirii incendiilor în Bistriţa-Năsăud, potrivit bilanțului de activitate al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență.

În anul 2023, pompierii bistrițeni au intervenit la 259 de incendii, unele dintre ele soldate chiar cu decesul unor persoane.

”Din cele 259 de incendii, majoritatea s-au produs la locuințe unifamiliale. Foarte puține, circa 20 – 25, au fost la instituții ale statului sau operatori economici. Din păcate, în anul 2023 s-au înregistrat și trei decese. Este vorba despre două persoane în vârstă, peste 80 de ani, din Ciceu Corabia și Archiud, precum și o persoană tânără de 28 de ani care și-a pierdut viața într-un incendiu izbucnit la Albeștii Bistriței”, a spus col. Cristian Bucur de la ISU Bistrița-Năsăud, care îndeplinește atribuțiile de inspector șef al instituției.

Sursa citată a menționat că principalele cauze ale incendiilor izbucnite anul trecut în județ au fost coșurile de fum necurățate și instalațiile electrice improvizate sau cu defecțiuni.

Tot la capitolul incendii, pompierii au mai fost solicitați pe parcursul anului trecut și la 23 de incendii de vegetaţie.

Pe parcursul anului trecut, ISU Bistrița-Năsăud a intervenit la peste 10.000 de situații de urgență, o medie de 28 de intervenții pe zi, în creștere cu aproape 4 % față de anul anterior. Cele mai multe intervenții – peste 9.000 – au fost misiuni de acordare a ajutorului medical de urgenţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *