Covor asfaltic nou pe o porțiune din DJ 173, între Şoimuş, Ardan și Şieu

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud va turna un nou covor asfaltic pe o porțiune din DJ 173, între Şoimuş, Ardan și Şieu. Administrația județeană organizează licitație pentru a găsi o companie care să execute lucrările.

”Tronsonul de drum județean pe care se va executa covor bituminos este DJ173, km 22+540 – 25+310, Şoimuş — Ardan — Şieu (intersecţia cu DJ154). Traseul de drum pe care urmează sa se execute covorul bituminos este asfaltat, dar pe unele zone (porțiuni), acesta prezintă degradări sub forma de gropi de dimensiuni mici şi medii, fisuri şi crăpături longitudinale şi transversale, burduşiri, deschidere rost longitudinal, faianțări pe suprafeţe mici şi medii. Datorită creşterii traficului greu, urmare dezvoltării economice, a fenomenului de îngheț-dezgheț care se manifestă în anotimpul rece pentru perioade lungi, a fenomenelor hidrometeorologice manifestate în aceste zone, suprafața carosabilă a fost şi este supusă permanent acestor acțiuni care produc degradări de tipul celor menționate. Pentru evitarea formării acestor degradări pe suprafaţa carosabilului se impune efectuarea unor lucrări care constau în regenerarea suprafețelor carosabilului în vederea prelungirii duratei de exploatare, a îmbunătăţirii suprafeţei de rulare şi a reparării defecţiunilor existente. Prin aşternerea unui covor se evită execuţia anuală a lucrărilor de întreţinere curentă (plombări gropi, colmatări fisuri şi crăpături, reparaţii rost longitudinal), lucrări care, pe Iângă faptul că sunt costisitoare şi migăloase, rezolvă repararea numai a celor existente la momentul dat şi nu evită degradarea întregii suprafeţe a carosabilului“, se arată în caietul de sarcini al licitației.

Valoarea estimată a investiției este de circa 2,1 milioane lei fără TVA, iar companiile interesate să participe la licitație pot depune oferte până la data 16 aprilie.

Perioada de execuție a lucrărilor este de 2 luni, iar cea de garanție va fi de 36 de luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!