Cresc salariile pentru funcţiile de conducere din unităţile de învăţământ

Guvernul a aprobat în şedinţa de joi o hotărâre prin care sunt stabilite salariile de bază pentru funcţiile de conducere din unităţile de învăţământ.

Actul normativ stabilește salariile de bază pentru fiecare funcție de conducere pe fiecare grad și fiecare categorie de unitate de învățământ, eliminând inechitățile salariale în ceea ce priveşte funcțiile didactice de conducere din sistemul de învăţământ preuniversitar, respectiv director, director adjunct, contabil-şef, secretar-şef, cu nivel de studii superioare (S). Principiul stabilit pentru funcțiile didactice de conducere este acela ca salariile de bază ale acestor funcţii să fie peste nivelul maxim al salariilor de bază de execuţie cu dirigenţie”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

În acest an, pentru directori şi directori adjuncţi, faţă de salariul brut din decembrie 2023, creşterea brută medie totală va fi de peste 36%, din care creşterea brută medie în luna ianuarie va fi de 30%. La această creștere se adaugă sporul de suprasolicitare neuropsihică (10%). După caz, se poate acorda și gradația de merit (25%).

”De exemplu, în luna ianuarie 2024, salariul de bază pentru funcțiile de conducere de director va fi cuprins între 10.590 lei şi 11.242 lei, iar în luna iunie 2024, între 11.260 lei şi 11.812 lei”, a mai precizat Guvernul.

Nivelul salariilor de bază pentru funcțiile de conducere prevăzute în actul normativ a fost stabilit avându-se în vedere complexitatea şi diversitatea activităților personalului care ocupă aceste funcții.

Salariile de bază pentru funcţiile de conducere, prevăzute în Anexele nr. 1 şi 2 la Normele metodologice, nu depășesc salariul de bază maxim prevăzut în OUG nr. 128/2023 pentru unele măsuri referitoare la salarizarea personalului din învăţământ şi alte sectoare de activitate bugetară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *