Din bani publici, Crețu împarte 43.000 de scrisori cu realizările sale! Subțiri de tot pe 2017, cu promisiuni MAXIME până-n 2020! La modernizare străzi, Primăria Bistrița scârțâie, la fel e și cu Aquapark-ul! Stăm bine la reabilitări blocuri și la proiecte europene!

Primarul Crețu se folosește de o șmecherie leglă ce-i permite să-și prezinte punctual, realizările din ultimul an. Scrisoarea primarului conține principalele realizări ale administrației locale și la pachet se oferă și informații depre datoriile fiecărui contribuabil, la taxe și impozite.

43.000 de scrisori cu realizările primarului Ovidiu Crețu și cu promisuni „de bine” vor ajunge în cutiile poștale!

La 100.840 de lei + TVA este estimată această operațiune de propagandă a primarului Ovidiu Crețu, acțiune ce se realizează conform legii. Licitația pentru desemnarea firmei câștigătoare care va tipări și expedia „Scrisoarea primarului” va avea loc în 19 martie.

Total scrisoare primar: 43.278 buc.;
Total instiintari plata : 54.378 buc.

 

Stimată doamnă / Stimate domnule

„La fel cum am procedat în ultimii ani îmi fac o datorie de onoare la începutul fiecărui an și vă adresez o scrisoare prin intermediul căreia fac o trecere în revistă a principalelor acţiuni de interes public realizate de municipalitate în anul precedent și să vă prezint obiective prioritare ale administraţiei publice locale pentru acest an. Profit de acest prilej şi pentru a vă mulţumi, pentru sprijinul acordat Administraţiei municipiului Bistriţa pe parcursul anului 2017, în principal prin plata taxelor şi impozitelor constituite ca venit la bugetul municipiului, cu care am derulat lucrări şi acţiuni în folosul cetăţenilor şi, nu în ultimul rând, pentru a vă transmite tradiţionala urare „La Mulţi Ani !”.

Povești cu pești! La capitolul străzi și fluidizare trafic e JALE! Administrația Crețu încearcă să salveze situația pentru alegerile ce urmează în 2020!

În ceea ce privește modernizarea infrastructurii, pe parcursul anului 2017 au fost finalizate lucrările la încă 10 străzi: Grigore Pletosu, Drumul Dumitrei Vechi, Bastionului, Tudor Jarda, Cocorului, Huniazilor, Bujorului și parțial Busuiocului, Lavandei și Aleea Macului, ceea ce face ca numărul străzilor de pământ modernizate în ultimii ani să ajungă la 36.

Finalizarea Podului Berăriei are deja o influență pozitivă în ceea ce privește decongestionarea traficului in zona de Vest a orasului.

În anul 2018 va fi finalizata modernizarea a sapte strazi de pamant din zonele noi de locuințe: străzile Faleză, Valea Sigmirului, Armoniei, Pajiștei, Remus Cristian Bucur, Răsăritului și Poenii; modernizarea a altor cinci străzi este in diferite faze de contractare, ele vor fi finalizate in 2019: Grigore Moisil, Simfoniei, Ion Căianu, Dinu Lipatti și Valea Căstailor. De asemenea pentru încă 15 străzi în acest an se va finaliza proiectarea iar modernizarea se va face eșalonat până în anul 2020. Este vorba de străzile Gheorghe Dima, Vasile Lucaciu, Orizontului, Ion Pop Retegan, Bela Bartok, Zăvoaie (parțial – între străzile Victor Babeș și Faleză), Jupiter, Podgoriei, Tabără, Viorelelor, George Barițiu, Lempeș, Crângului, Petru Cristian Filip și Apusului.

Proiectare pentru 21 de străzi, proiectul cu care Niculae se forțează să iasă-n față! Proiectare, deocamdată căci pentru execuție nu se știe de unde vin banii! NU-i exclus un împrumut!

În continuarea acestui demers în anul 2018 se va derula etapa de proiectare în vederea reabilitării și modernizării pentru 21 de strazi: Simion Bărnuțiu, Toamnei, Zorilor, Vasile Alecsandri, Vasile Conta, Ioan Minulescu, Vasile Nașcu, Sucevei, Bârgăului, Emil Gârleanu, Arțarilor (între str. Romană și str. Gării), Florilor, Nicolae Bălcescu, Solomon Haliță, Lt. Călin, Cerbului, Barbu Ștefănescu Delavrancea, Mărăști, Mărăşeşti, Pescarilor si Abatorului. Mai sunt cuprinse în calendarul de execuție al anului 2018, modernizarea de străzi, alei și parcări și spații verzi în ansamblul Subcetate, lucrări cu finalizare eșalonată până la finele anului 2019.

Îmbunătăţirea eficienței energetice a blocurilor de locuinţe a reprezentat un alt aspect major al preocupărilor noastre și pe parcursul anului trecut. Am continuat să facem demersurile necesare pentru atragerea de fonduri de la bugetul de stat precum și fonduri europene pentru finanțarea acestor lucrări iar aceste eforturile au fost încununate de faptul că Bistrița se află acum pe primul loc la nivel național, în ceea ce privește atragerea de fonduri pentru reabilitarea termică.

La reabilitări de BLOCURI Crețu punctează masiv!

Până în prezent din totalul de 473 blocuri cu 22.183 apartamente din municipiul Bistrița, construite în perioada 1950 – 1990 și eligibile pentru reabilitare prin Programul Operațional Regional până la finalul anului trecut au fost reabilitate 56 blocuri cu 3.080 apartamente iar alte 96 blocuri cu 4.434 apartamente se află în proceduri de reabilitare în diverse stadii. Am depus documentațiile necesare și avem certitudinea că în perioada următoare vor fi reabilitate termic 85 de blocuri de locuințe din municipiul Bistrița ceea ce presupune lucrări în valoare de 60.636.440 lei. Dintre acestea, în anul 2017, pentru 50 de blocuri s-a încheiat contractul de finanţare în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, s-a întocmit documentația necesară și a fost demarată procedura de achiziție a lucrărilor de execuție iar pentru alte 24 de blocuri, documentația tehnică s-a depus pentru finanțare la Agenția de Dezvoltare Regională Nord – Vest.

Pregătirea documentațiilor necesare pentru accesarea proiectelor finanțate cu fonduri europene a rămas o prioritate iar rezultatele obținute au efecte pozitive nu doar în ceea ce privește modernizarea Bistriței și revigorarea mediului de afaceri dar și în ceea ce privește creșterea calității vieții. Această preocupare va rămâne prioritară și pentru anul 2018 deoarece suntem conștienți că pregătirea cu profesionalism a documentațiilor necesare pentru atragerea fondurilor europene este garanția succesului pentru realizarea unor obiective importante, pentru care aceste sume reprezintă sursă principală de finanțare.

Încep lucrările la Biserica Evanghelică!

Finanțarea proiectului de reabilitare a Bisericii Evanghelice C.A. Bistriţa în vederea introducerii sale în circuitul turistic internaţional, care presupune nu doar restaurarea bisericii ci și a patrimoniului mobil care îl deţine (mobilier bisericesc, orgă, etc.) reprezintă deja o certitudine iar lucrările urmează să demareze în acest an. Un alt proiect deosebit de important pentru care anul 2018 înseamnă finalizarea etapei de proiectare și începerea execuției este „Cetatea Medievală” proiect care va pune în valoare traseul fostului zid al cetății.

Proiecte pentru care se cer bani europeni!

Alte proiecte cu finanțare nerambursabilă din portofoliu de proiecte depuse în cadrul Planului Operațional Regional 2014 – 2020 sunt: „Amenajarea de piste de ciclişti în municipiul Bistriţa – etapa I”, „Linia verde de transport public utilizând mijloace de transport cu motor electric, hibrid sau normă de poluare redusă”, „Centrul intermodal de transport public”, „Reconfigurarea axei de transport public pe traseul Gării – Decebal – Andrei Mureşanu – Năsăudului”, „Regenerarea urbană a centrului istoric, etapa 2”, „Modernizarea Pieţei Centrale” și „Modernizarea, reabilitarea și extinderea sistemului de iluminat public”.

Crețu zice că se bagă la execuție pentru Aquland! Deocamdată NU e clară sursa de finanțare pentru investiție! Bugetul local sau împrumut?

Modernizarea, extinderea și diversificarea infrastucturii sportive și de agrement nu va fi neglijată nici în acest an. În complexul sportiv și de agrement Wonderland vom finaliza etapa de proiectare și va începe execuția pentru realizarea Aquapark-ului precum și pentru noi amenajarări în zona pârtiei de schi – Alpine Coaster, accesorii transport și trasee pentru biciclete, amenajarea unui parc dendrologic dar și a unui spațiu tip Aventura Park. Deosebit de important este și faptul că am obținut un aviz favorabil pentru finanțarea realizării drumului de acces și a utilităților aferente spre Complexul Wonderland – strada Valea Ghinzii.

Tot în acest an este programată și etapa de proiectare pentru amenajarea unei baze sportive (Skate Park) în zona Turnului Dogarilor și începerea execuției proiectului de amenajare a Pădurii Codrișor ca zonă de agrement.

Promisiuni pentru localitățile-componente, ignorate timp de 10 ani!

Localitățile componente ale municipiului Bistrița rămân și ele în aria preocupărilor municipalității. În Ghinda se vor afla în faza de proiectare reabilitarea podului peste Valea Ghinzii, amenajarea unui centru civic, realizarea capelei mortuare și asfaltarea străzii Bisericii. În anul 2018 în Sărata va începe execuția capelei mortuare, proiectarea rețelei de alimentare cu gaz și realizarea documentației necesare pentru asfaltarea străzii Pădurii. Pentru asfaltarea străzii Secundară 7 din Sigmir va începe în acest an execuția iar pentru realizarea ansamblului de locuinţe protejate pentru persoane vârstnice se va derula etapa de proiectare, urmand sa gasim o sursa de finantare in anul urmator. În Slătinița intenționăm să amenajăm zona centrală a localității, inclusiv a unui teren de sport dar și reabilitarea și extinderea Căminului Cultural. Tot aici se află în faza de proiectare și unei stații de epurare și a conductelor pentru canalizare. În Unirea va începe execuția pentru asfaltarea străzilor Labirintului și Viile cu Pomi, cu termen de finalizare anul 2019 iar pentru asfaltarea străzilor Morii și Școlii se vor realiza etapele de proiectare. De asemenea, tot în Unirea se va realiza etapa de proiectare și va începe amenajarea unui teren de sport. În Viișoara se află în etapa de proiectare documentația în vederea asfaltării străzilor Cimitirului și Nouă, proiectarea și începerea execuției pentru realizarea capelei mortuare, sistematizarea zonei de locuințe sociale. De asemenea tot în Viișoara urmează să amenajăm un parc pe malul râului Bistrita, proiect finanțat prin Planul Operațional Regional.

Pe final, Crețu amintește de impozitul redus cu 10%, pentru cei care plătesc până-n 31 martie!

Și în acest an sfârșitul lunii martie rămâne termenul până la care cetăţenii municipiului Bistriţa care își achită integral taxele şi impozitele datorate către bugetul local vor benefica de o reducere cu 10% a valorii acestora. În cazul în care aţi achitat deja taxele şi impozitele aferente acestui an, vă mulţumesc şi vă asigur că sprijinul şi încrederea pe care o acordaţi administraţiei locale rămân foarte importante pentru mine.

Cu stimă,
Primarul municipiului Bistriţa
Ovidiu Teodor Creţu

error: Content is protected !!