Cristian Niculae: Vedem o îmbunătățire a calității deșeurilor colectate selectiv

ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud a constatat o îmbunătățire a calității deșeurilor colectate selectiv, spune directorul instituției, Cristian Niculae, care afirmă că acest lucru a dus și la o creștere a procentului de deșeuri valorificabile colectate. 

Într-o postare pe o rețea de socializare, Cristian Niculae a dat exemplu municipiul Bistrița, unde din ce în ce mai mulți cetățeni înțeleg importanța reciclării deșeurilor.

”Ne exprimăm recunoștința și le mulțumim cetățenilor care înțeleg importanța reciclării deșeurilor și care colectează separat corect deșeurile. În ziua în care este programată pentru colectare pubela galbenă în Municipiul Bistrița, am văzut foarte multe exemple de cetățeni responsabili, care respectă programul de colectare și colectează selectiv corect deșeurile. Mai mult decât atât, oamenii au ținut cont și de recomandările ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, de a pune surplusul de deșeuri în saci transparenți, lângă pubela galbenă, pentru a fi ridicați de operatorul de salubritate Supercom. Vedem această îmbunătățire a calității colectării selective în creșterea procentului de deșeuri valorificabile colectate în luna decembrie 2022 – când acesta a ajuns la 30,41 %, comparativ cu luna decembrie 2021 când acest procent era de 12,26 %, fapt care ne bucură foarte mult”, a precizat Cristian Niculae. 

Directorul ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud reamintește bistrițenilor că valorificarea deșeurilor reciclabile generează venituri care se întorc în toate comunitățile din județ și îi îndeamnă ca în continuare să le colecteze corect.