Cristina Iurișniți , ATAC la cei responsabili, după ce un copil din Iași a căzut într-o fosă septică și a murit. În județ avem 20 de școli și grădinițe cu toalete-n fundul „gredinii!”

Cristina Iurișniți a făcut o analiză a situației dezastruoase în care se află o parte din școlile din România, școli care funcționează ca-n Evul Mediu, cu toalete în curte, fără sistem de apă și canalizare.

„La începutul lui ianuarie 2019, potrivit MEN, 2.355 de unități școlare fără apă și canalizare, au grupurile sanitare în curte. Dar în viziunea Andronescu, doar 1.400 de unități școlare vor beneficia de toalete ecologice! Restul mai așteaptă… În Bistrița-Năsăud, județ pe care îl reprezint, mai avem 20 de școli și grădinițe care sunt victima nepăsării primarilor iresponsabili! Guvernanții, primarii iresponsabili și nepăsători uită că sufletul unei comunități este școala!

 

Uită că în jurul ei se clădește temelia unei educații necesare pentru progres.Uită că un minim de grijă și decență pentru proprii copii este să existe apă și canalizare în școli și pentru întreaga comunitate, grupuri sanitare în interior, căldură iarna și o masă caldă sau un pachet alimentar diversificat. Numai așa putem reduce abandonul școlar și analfabetismul funcțional! Numai așa putem evita să ne moară copiii în Dîmbovița, Vâlcea, Mureș, Iași!

Nu putem sa asistăm nepasatori în fața crimelor administrațiilor locale, a furtului național controlat de Dragnea, Vîlcov și Teodorovici. Milioanele de euro se duc pe afaceri murdare cu statul în buzunarele hoților politici cu false haine democratice in timp ce școlile rămân îngropate în fose demne de Ev Mediu.

La Iași, copiii MOR în fose septice!

Poliţiştii ieşeni au fost sesizaţi luni, 15 aprilie, la orele prânzului, despre faptul că un copil de trei ani, care se afla la grădiniţa din satul Buda, comuna Brăeşti, a căzut în fosa septică din curtea grădiniței. O crimă care trage a câtă oară un semnal de alarmă în pustiu… In România captivă și ținută din nepăsare, ticăloșie, lăcomie și calcul politic în negura Evului Mediu , copiii mor în fose septice!

O familie plânge acum… un copil de 3 ani nevinovat plătește pentru ticăloșia sistemului paralel, pentru primarii nepăsători care s-au perindat zeci de ani prin zonele vulnerabile ale României profunde, uitate și disprețuite! Satul morții se numește ironic Buda… Începând cu 26 mai 2019 orice cetățean responsabil poate să-și exprime voința. Implicarea și votul poate aduce schimbarea pe care ne-o dorim!” – a postat Cristina Iurișniți.

error: Content is protected !!