Cristina Iurișniți (USR): ”Ministrul propus pentru Educație, Monica Anisie, și-a luat angajamentul că va extinde programul pilot ”O masă în școli” la nivelul întregii țări. Dacă va trece Guvernul Orban, voi sta cu ochii pe ea!”

 

 

Deputatul USR de Bistrița-Năsăud, Cristina Iurișniți, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că i-a adresat ministrului propus pentru Educație – Monica Anisie, câteva întrebări cu privire la programul pilot ”Masă caldă în școli”, solicitându-i chiar să ia în calcul extinderea acestui program la nivelul întregii țări. Răspunsul ministrului propus a fost unul favorabil, potrivit parlamentarului bistrițean.

”Am avut în această săptămână de activitate parlamentară audierile miniștrilor. La audierea ministrului propus pentru Educație, am pus niște întrebări doamnei Monica Anisie, care vine din sistemul de învățământ, este profesor la Liceul Vianu din București, a fost și secretar de stat în Guvernul Cioloș, a fost și la Direcția de Inspecție Școlară, deci are o experiență de management educațional. Ce m-a bucurat a fost faptul că a răspuns pozitiv la întrebarea mea legată de proiectul pilot din cele 50 de școli. Este vorba despre acel proiect ‘O masă în școli’, nu neapărat caldă, ci un suport alimentar care să ajungă la copiii noștri. De 3 ani de zile, acest proiet a rămas la stadiul de pilot, ceea ce e inadmisibil. Asta înseamnă dezinteres și incompetență la adresa copiilor noștri. Prin urma, ministrul propus și-a luat angajamentul că va extinde acest proiect la nivel național. Voi sta cu ochii pe ea, să vedem dacă ceea ce și-a asumat public, în cadrul comisiei de Învățământ, se va întâmpla în acest an de guvernare tranzitorie. Bineînțeles, după votul de luni din Camera Deputaților, care se lasă așteptat. Vom vedea dacă trece Guvernul Orban sau nu în 4 noiembrie”, a declarat deputatul Cristina Iurișniți, într-o conferință de presă.

În ceea ce privește programul pilot ”Masă caldă în școli”, implementat în 50 de școli din țară, printre acestea se numără și o unitate de învățământ din județul Bistrița-Năsăud, fiind vorba despre școala generală din localitatea Tiha Bârgăului, unde învață circa 400 de elevi.