Crucea PATRIARHALĂ pentru Radu Moldovan! Preafericitul Daniel i-a oferit cea mai mare distincție pentru mireni! Mitropolitul Andrei i-a înmânat-o!

A 2-a zi de Paști, Mitropolitul Andrei a oficiat Liturghia în curtea Muzeului Județean și sute de credincioși au fost prezenți la eveniment, într-un cadru natural special-amenajat.

Soborul de preoți din SUITA Mitropolitului!

Din soborul preoțesc au făcut parte mai mulți preoți, printre care protopopul Alexandru Vidican, Nicolae Feier, Emanuel Vidican, Liviu Șugar, Vasile Beni, Simion Breșfelean, arhimandritul Paisie „de la Nușeni”.

Radu Moldovan a primit Crucea PATRIARHALĂ! Aplauze reținute din partea credincioșilor!

Pentru merite deosebite în sprijinirea Bisericii Ortodoxe, Radu Moldovan a primit Crucea PATRIARHALĂ, distincție oferită de patriarh și înmânată de Mitropolitul Andrei.

Radu Moldovan a urcat pe scena amenajată în curtea muzeului și a mulțumit pentru distincție. Credincioșii au fost reținuți în aplauze, aspect sesizat de întregul sobor preoțesc.

De asemenea, au mai primit diplome, Alexandru Gavrilaș (director Muzeu) și directoarea adjunctă Lavinia Moldovan.

La eveniment a fost prezent Gabriel Lazany, minstrul Bogdan Ivan și prefectul Teofil Cioarbă din partea PSD.

PNL-iștii au fost reprezentați de primarul Ioan Turc, deputatul Diana Morar, subprefectul Ioan Zăgrean și viceprimarul Sorin Hangan!

Biserica de la Muzeu, resfințită de Mitropolitul Andrei!

Cu această ocazie, Bisericuța din lemn din curtea muzeului  a fost resfințită de Mitropolitul Andrei. Credincioșii au putut vizita lăcașul de cult din incintă.

La final, Mitropolitul i-a binecuvântat pe credincioși și copiilor le-a oferit cărți .

Crucea PATRIARHALĂ este oferită de Patriarhul Daniel, la propunerea ierarhilor!

Crucea Patriarhală este cea mai înaltă distincție acordată de Biserica Ortodoxă Română, fiind conferită de patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la propunerea ierarhilor eparhioți, clericilor și mirenilor cu o activitate meritorie îndelungată pe tărâm pastoral-misionar, administrativ-bisericesc, didactic-educativ și social-filantropic.

În Biserica Ortodoxă Română, conform articolului 147, alineatul 1 din Statutul actual al BOR, „pentru activitate meritorie îndelungată pe tărâm pastoral-misionar, administrativ-bisericesc, didactic-educativ și social-filantropic, la propunerea Chiriarhilor, Patriarhul acordă distincția „Crucea Patriarhală” pentru clerici și mireni.

Crucea Patriarhală a fost instituită în anul 1925 de patriarhul Miron Cristea și reprezintă o răsplată pentru cei care au adus un ajutor substanțial Bisericii Ortodoxe Române sau sunt un exemplu de moralitate creștin-ortodoxă.

foto: facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *