Cu 80.000 de euro Consiliul Județean Bistrița-Năsăud își instalează lift și amenajează spațiul verde din jurul clădirii

Peste 80.000 de euro este dispus să cheltuie Consiliul Județean Bistrița-Năsăud pentru a amenaja spațiul verde din fața instituției, dar și pentru a instala un lift exterior care să faciliteze accesul persoanelor cu dizabilități locomotorii la etajele superioare.

Ascensorul va asigura accesul persoanelor cu handicap atât la Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, cât şi la Instituţia Prefectului, ambele instituții funcționând în aceeași clădire.

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a lansat deja licitația publică pentru a găsi o firmă care să execute aceste investiții, anunțul privind organizarea licitației fiind depus pe SEAP – Sistemul Electronic de Achiziții Publice încă de la finele lunii trecute. Valoarea estimată e contractului este de 393.663 lei, banii fiind asigurați din bugetul propriu al instituției.

Ascensorul va avea o capacitate de opt persoane și va fi amplasat în exteriorul clădirii, la intersecția dintre corpul A și corpul B, iar accesul în lift se va face din holul central la fiecare nivel la care va ajunge: parter, etaj 1, etaj 2 şi mansardă.

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a luat în calcul și amenajarea spațiului verde din apropierea clădirii, pe o suprafață de 2.234 mp. În acea zonă va fi amenajat un spaţiu pentru fumat, vor fi amplasate obiecte de mobilier urban și se vor realiza lucrări de întreţinere a vegetaţiei şi vor fi plantați arbuşti.

Firmele interesate să participe la licitație trebuie să știe că data limita de depunere a ofertelor este 20 noiembrie, iar lucrările trebuie să fie finalizate în aproximativ 5 luni de la semnarea contractului cu firma desemnată câștigătoare a licitației. .

Ideea unei astfel de investiții  a apărut prima dată în anul 2015 și în noiembrie 2016, consilierii județeni au aprobat documentația tehnico-economică pentru aceste investiții.

error: Content is protected !!