Cum va fi asigurată asistența medicală în perioada Crăciunului. Lista farmaciilor de gardă

Asistența medicală în perioada sărbătorilor de iarnă va fi asigurată de către serviciile de urgență prespitalicești și spitalicești, a informat Direcția de Sănătate Publică (DSP) Bistrița-Năsăud.

”Serviciile prespitalicești sunt asigurate de către Serviciul Județean de Ambulanța și Serviciul SMURD. Apelarea lor se face prin 112, solicitarea ajungând la Dispeceratul Integrat de Urgență. În orașele Bistrița și Năsăud și în comunele Teaca și Josenii Bârgăului funcționează centre de permanență ale medicilor de familie. Asistența medicală spitalicească va fi asigurată de cele trei unități sanitare cu paturi publice, respectiv Spitalul Județean de Urgența Bistrița, Spitalul Orășenesc Beclean și Spitalul Orășenesc ”Dr. George Trifon” Năsăud, unde, la fel ca în fiecare an în această perioadă, populația se va putea adresa serviciilor de urgență din aceste unități care funcționează 24 din 24 ore”, precizează DSP Bistrița-Năsăud.

Întrucât în perioada sărbătorilor de iarnă creste adresabilitatea pacienților la serviciile medicale, în principal pentru afecțiuni respiratorii și digestive, structurile de primire urgențe ale spitalelor au fost avertizate de către DSP Bistrița-Năsăud să se aprovizioneze cu medicamente și materiale sanitare, astfel încât să facă față numărului crescut de pacienți din această perioadă.

De asemenea, pe site-ul propriu, DSP Bistrița-Năsăud a publicat și lista farmaciilor din municipiul Bistrița care vor fi de gardă în perioada Crăciunului.

Astfel, dacă zilele următoare vă veți confrunta cu probleme medicale, puteți apela la una dintre farmaciile care vor fi de gardă:

Farmaciile vor fi deschide în intervalul orar 08:00 – 24:00.