Cum va fi vremea în acest final de săptămână

Vremea va fi schimbătoare în acest sfârșit de săptămână, urmând să fie înregistrate atât temperaturi de vară, cât și de toamnă sau chiar iarnă, potrivit prognozei realizate de Meteo.BN.

”Dacă sâmbătă vine vara, duminică se reîntoarce toamna iar în noaptea de duminică spre luni, la munte, vine iarna! Detaliind, dinamica configurației sinoptice la nivel european va imprima un caracter schimbător al condițiilor meteorologice de la noi. Astfel, de la uscat şi temperaturi ridicate, trecem la frig, vânt, umed”, a precizat Mihai Bălan, administratorul Meteo.BN.

Astfel, sâmbătă, vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă. Cerul va fi senin și temperaturile vor urca la valori de peste 20°C peste tot, cu maxime posibile de 25/26°C în zonele vestice joase.

Duminică, însă, lucrurile se schimbă, o masă de aer rece urmând să pătrundă pe teritoriul țării, ceea ce va duce la o răcire a vremii.

”Pe fondul avansului unei vaste arii de presiune ridicată spre Arhipelagul Britanic, în cuplaj cu un nucleu ciclonic care se încadrează pe o traiectorie estică în nordul continentului, o masă de aer rece va fi transportată spre teritoriul ţării noastre. Frontul rece aferent va genera o nebulozitate în creştere iar începând din orele după-amiezei ploile se vor extinde si vor cuprinde, treptat, tot județul. Cantitățile acumulate vor depăşi, local, în zonele de deal şi de munte, 20 l/mp. Tot la munte, începând din orele serii, la altitudini în general de peste 1500 m. alt. vor predomina ninsorile. Odată cu avansul rece, vântul se va intensifica din sector nord-vestic. Până la sosirea frontului, temperaturile vor urca duminică încă la valori spre 20°C. Apoi, răcirea va fi tranşantă, luni maximele urmând a fi cuprinse între doar 7/8°C în zonele submontane şi nu mai mult de 14°C în zonele joase de relief”, a mai transmis Meteo.BN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!