Dă bani tuturor, numai să fie bine! Radu Moldovan a încropit o comisie care se ocupă de promovarea turismului în județ! Doris Moldovan e co-optată în echipă, iar președintele e gata să le dea bani pe treaba asta, deși are câteva departamente cu angajați specializați pe zona asta care iau salarii!

Președintele Consiliului Județean înăbușă din fașă orice posibilă reacție a consilierilor din opoziție și treptat își asigură liniștea pe baricade. De curând, Radu Moldovan a încropit o Comisie de promovare a Turismului, înființată ad-hoc într-o ședință ordinară de Consiliu Județean. Doris Moldovan (Rai) face parte din această comisie, după ce a inițiat un proiect privind realizarea unei aplicații on-line care să prezinte obiectivele din județ.

 

La nivelul Consiliului Județean funcționează Agenția de Dezvoltare Intercomunitară pe Turism, condusă de Răzvan Cerceja, Asociația Produs în Bistrița -Năsăud cu rolul de a promova produsele și obiceiurile din județ. În plus de asta la Consiliul Județean sunt funcționari publici angajați ai Compartimentului Tineret, Sport, Turism și Promovare. Cu toate astea, pentru a dezvolta promovarea on-line a turismului, Radu Moldovan a făcut o comisie mixtă în care a implicat mai mulți reprezentanți ai Consiliului Județean care să supervizeze implementarea acestui proiect și a cooptat-o și pe Doris, cea care a lansat această idee. Din grupul de lucru fac parte: Doris Gabriela Rai, Gabriel Birișiu (PSD) și Mirela Cârcu (ALDE), Răzvan Cerceja (directorul ADI Turism) și încă un angajat al Consiliului Județean.

 

Radu Moldovan o laudă pe Doris Moldovan! Pân’ la urmă aplicația on-line cică-i BUNĂ! Și uite-așa președintele mai are un aliat din opoziția de catifea a PNL-ului!

 

 

 

 

 

 

 

Celor implicați în grupul de promovare a turismului, Radu Moldovan le-a propus să ceară bani, la următoarea rectificare bugetară.

„Am înțeles că acea comisie s-a întrunit de câteva ori, și-a ales un birou… O să mai am rugămintea să ne furnizați o durată de timp de care aveți nevoie pentru pregătirea materialului și dacă și dacă vă gândiți că sunt implicații bugetare în propunerile dvs ar fi foarte constructiv ca aceste propuneri să vină înainte de buget ca să putem bugeta ce ne propuneți. Și în mod concret, în scris să vă adresați consiliului cu propunerile dvs de updatare, de corelare cu strategia județului. Între timp a apărut strategia națională de dezvoltare a turismului. Colegii mei m-au informat, doamna Moldovan, că i-ați convins că aplicația este foarte bună și chiar poate fi implementată… Din punctul meu de vedere și al tuturor colegilor avem toată deschiderea ca toate propunerile pe care ni le permitem, să le facem! S-au întâmplat lucruri bune în județ din acest punct de vedere, încă sunt multe alte lucruri care se pot face. Sper ca împreună să reușim ca o bună parte din problemele care sunt pe zona asta să poată fi rezolvate.” – a declarat Radu Moldovan la ultima ședință ordinară.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Practic, prin aceste manevre, Radu Moldovan îi responsabilizează pe consilierii opoziției și îi implică în diverse acțiuni (cu sau fără rost) și își asumă un non-combat pe termen lung.

error: Content is protected !!