”Dacă datele climaterice ale ultimilor ani se vor menține, vom schia la noi acasă mai multe zile pe sezon decât în alte locuri din țară sau străinătate!”

Controversatul proiect al administrației Crețu privind amenajarea unei pârtii de schi la Bistrița are, printre contestatari, și susținători. Unul dintre aceștia este chiar prefectul Ovidiu Victor Frenț, care are mari speranțe că în viitor pârtia de schi ”Cocoș” va putea fi folosită mai multe zile în timpul sezonului rece.

Ceea ce în urmă cu puțini ani părea de domeniul SF, acum face parte din realitatea noastră: Pârtia Cocoș din Bistrița! Dacă datele climaterice ale ultimilor ani se vor menține (nemaivorbind de mini-era glaciară anunțată de către cercetători) și cu unele ajustări ale actualului proiect (toate pârtiile din lume ajung la parametri maximi după câțiva ani de funcționare și corecții), vom schia aici, la noi acasă, mai multe zile pe sezon decât în alte locuri din țară sau străinătate” a scris pe o pagină de socializare prefectul județului Bistrița-Năsăud, Ovidiu Victor Frenț, care a și testat pârtia de schi.

Acesta admite într-adevăr că proiectul are mulți contestatari, dar susține, totodată, că sunt și foarte mulți bistrițeni care chiar s-au bucurat de investiție.

Vor fi în continuare cârcotași și contestatari, dar eu am văzut în weekend sute de bistrițeni care s-au bucurat de schi, de soare și de aer curat într-o zonă care poate deveni, prin activități de sport și divertisment derulate atât iarna, cât și vara, cu adevărat un Wonderland (n.r. – târâm al minunilor)!” a încheiat Frenț.

Reamintim că pârtia de schi din Complexul Sportiv Wonderland a funcționat în sezonul rece 2017 – 2018 doar patru zile: trei în perioada 26 – 28 ianuarie și pârtia a mai fost deschisă timp de o zi și pe data de 11 februarie. În primele trei zile în care pârtia a fost deschisă  a fost testată de circa 800 de schiori, iar investiția totală, potrivit declarațiilor primarului Bistriței, Ovidiu Teodor Crețu, este de circa 4 milioane de euro.

FOTO: Lucian Relea

error: Content is protected !!