EDITORIAL: Dani Suciu – soldățelul de plumb, ajuns general de paie la un buget de 1 MILIARD de euro/an! Ciocu’ mic și joc de glezne!

despre Daniel Suciu… e băiat bun și a simțit că dacă-i obraznic e băgat în seamă! Are un stil aparte de a face politică prin care și-a atras o parte din jurnaliști și o mare parte din PSD-iști: tineri și pensionari, deopotrivă. Încă nu a executat pe nimeni în interior și a lucrat la imagine, încetuc, pe treabă bună. A abordat un stil diplomatic prin care aparent nu deranjează pe nimeni și care-l ajută să fie propulsat pe funcții. Primul care i-a acordat încredere a fost Radu Moldovan, pe urmă Nicu Moldovan și tot așa până la Liviu Dragnea și Cex-ul PSD!

Dragnea l-a pus șef de grup în locul lui Nicolicea și când i-a scăpat amendamentul cu alocațiile (PSD-iștii erau pe holuri, la țigară), mulți spuneau că mustăciosul îi va lua funcția de lider de grup. Suciu a fost atent studiat de Liviu Dragnea, care mizează pe fidelitatea juniorului într-un partid în care bărbații se lucrează pe la spate și fiecare ocazie e folosită pentru decapitări. De-asta s-a temut Dragnea și de aceea a mizat pe ambițiile și lipsa de experiență a lui Suciu!

Dacă va prinde Ministerul Dezvoltării, fostul jurnalist va intra în istoria din Miceștii de Câmpie și din Sîngeorz-Băi (în funcție de interese) iar cota îi va crește. Poate, la un moment dat se enervează și își dă seama că e din Bistrița de loc, iar dacă-l lasă Radu Moldovan se bagă la Primărie pentru că Niculae e cam slăbuț pe sondaje!

Funcția de Ministru al Dezvoltării e o pălărie prea-mare pentru un tip ce habar nu are cum e cu administrația, dar dacă Udrea a putut conduce Ministerul, de ce NU ar putea și Suciu? În politica din România nu cred că cineva ar refuza vreo funcție și ar încerca să performeze pe-un domeniu, înainte de-a emite pretenții de ministru.

În ultimii ani, județul a dat 3 miniștri de la PSD: Pană-Deneș-Suciu și niciunul NU a lucrat pe administrație! Dacă NU se băgau în PSD, e greu de crezut că vreunul din ei făcea mare-lucru pe orice domeniu! Ca să vă dați seama de anvergura funcțiilor: Ministerul Pădurilor are buget anual de 100 de milioane de euro, iar Ministerul Dezvoltării un buget de 10 ori mai mare: 1 MILIARD de euro!!!

Una peste alta, avem un cabinet condus de Dăncilă, cu miniștri transformați din bagheta lui Dragnea, pe criterii de: ciocu-mic și joc de glezne!

Din umbră se lucrează deja, iar greii din PSD nu acceptă criteriile prin care șeful de partid își face brigadă! De aceea, fiecare ins de teapa lui Suciu uns ministru e un pas spre groapa ce i se pregătește lui Dragnea!

Pentru că toate au un preț, indiferent cui te faci preș!

Să fie bine ca să nu fie rău… vom vedea ce câștigă județul și câte investiții se realizează cu Suciu ministru… Bine-ar fi!

Dacă Suciu a ajuns MARE, vă dați seama cam ce ambiții se nasc în PSD și ce vise eroice au unii lipitori de afișe! Și uite-așa, soldățelul de plumb de la cuca-măcăii ajunge un fel de general de paie, într-o bătălie pe bugete și e responsabil cu dezvoltarea României, cu un buget de 1 MILIARD de euro la discreție! Cu ațele lui Dragnea puse la spate, bineînțeles!

Politica ne demonstrează că e vremea celor care VOR și nicidecum a celor care POT și tare mă tem că… acestea și mai mari decât acestea vom vedea!

error: Content is protected !!