Daniel Suciu doar a SEMNAT proiecte, dar alții trebuie să găsească surse de finanțare! No’ asta da competență PSD-istă! Pentru investițiile PNDL trebuie găsite urgent 30 de MILIARDE de lei!

ziar de bistrita daniel suciu

Daniel Suciu a făcut dare de seamă cu investițiile pe care le-a promovat, din postura de ministru al Dezvoltării. La conferința susținută la sediul PSD, fostul ministru a făcut referire la obiectivle PNDL, obiective pentru care trebuie găsite surse de finanțare!

https://www.facebook.com/ziardebistrita/videos/549531575780395/

Reporter: – referitor la investițiile prin PNDL, spuneați că au fost finanțate și din Fondul de Rezervă al Guvernului… plățile ultimelor facturi… o mare parte din ce ați prezentat d-voastră sunt în diferite stadii, nu ați exemplificat, o parte sunt la faza de proiect, ziceați că ați lăsat și proiecte în minister.

Suciu: – Nu amesteca PNDL cu POR!

Reporter: – în PNDL sunt și proiecte care încă nu au fost semnate, există documentații…

Suciu: – Tu știi cum funcționează PNDL?

Reporter (ironic): – NU!

Suciu: Asta am vrut să știu!

Reporter: -Ideea care era: sunt credite de angajament…

Suciu: – Nu. Sunt credite bugetare!

Reporter: – O parte sunt credite de angajament! Și întrebarea e simplă: există riscul ca presiunea care este pusă deja pe buget prin majorarea pensiilor, să pună în pericol investițiile prin PNDL, și să NU existe pur și simplu finanțare pentru anumite obiective pe care d-voastră le-ați semnat? Se pune problema finanțărilor.

Suciu: – Nu ia nimeni bani de la pensii..

Reporter: – Era vorba de o presiune pe buget!

Suciu: – Noi am fost capabili să nu luăm bani de la pensii și să nu afectăm cele 12.762 de investiții prin PNDL!

Reporter: – E adevărat, dar bugetul mare se formează și din banii care merg spre pensii!

Suciu: – Mă lași? ca să poți să înțelegi cum funcționează: PNDL este PNDL 1 și PNDL 2. PNDL 1 au fost contracte semnate în 2013 și în județul BN 83% din lucrări sunt închise. PNDL 2 sunt contracte semnate până în 2017, iar din economiile făcute la licitații la contractele din 2017 s-au putut finanța obiective noi, inclusiv anula cesta. Prin legislație odonanta 28 care reglementează PNDL-ul și sunt alocări multianuale în valoare de 30 de miliarde de lei, la nivel național! Bani aceștia trebuie prevăzuți de orice guvern de orice culoare politică. Există contracte ferme între autoritățile locale și firme care execută aceste contrace și să-i văd cum le opresc!

ziar de bistrita daniel suciu

Reporter: – Dacă NU sunt bani, despre asta ziceam!

Suciu: – Un Guvern deștept, cu oameni deștepți cu miniștri hiper-competenți așa cum s-au prezentat aceștia, fac ceea ce am făcut și noi: am găsit banii pentru salarii și pentru pensii și pentru investiții!

Reporter: – pentru pensii nu ați găsit, e doar previzionat pentru pensii!

Suciu: – Am lăsat în buget bani care să acopere măririle de pensii, inclusiv anul acesta!

Reporter: – iar referitror la PNDL, tocmai asta ziceați, că ați luat din FOndul de Rezervă al Guvernuluio

Suciu (iritat): – Mai pun o întrebare: știi cum funcționează Fondul de Rezervă?

Reporter: – A fost un artificiu financiar, economic, pentru că Guvernul Dăncilă NU mai putea face rectificarea bugetară. De-asta s-au luat bani de acolo!

Suciu: – A fost NU a fost un artificiu, a fost un instrument pe care Guvernul interimar îl avea la dispoziție!

Reporter: – artificu legal.. era nevoie de un artificiu pentru a finanța investițiile lansate, deci baniii nu sunt așa cum ziceți d-voastră.. un sac de bani de unde toată lumea se poate înfrupta!

Reporter: – Deci, dacă NU se va finanța, va fi strict rea-voință, ziceți?

Suciu: – Va fi incompetență!

Reporter : (ironic) – Aha.. pentru că bani există, am înțeles!

ziar de bistrita daniel suciu

 

ziar de bistrita daniel suciu

Investiții pe credite de angajament. Cam asta au făcut PSD-iștii! Acum, se caută variante pntru cele 30 de MILIARDE angajate la plată de PSD-iști!

Daniel Suciu și PSD-iștii din județ se lansează periodic în afirmații amenințătoare, cu referire la investițiile semnate pe credite de angajament în valoare de 30 de miliarde de lei! În acest mod, Guvernarea PNL trebuie să rezolve această chestiune delicată și să găsească bani de finanțare sau să explice situația reală a bugetului în urma PSD-iștilor…

 

Citiți și:

 

Nu-s normali la cap! Consiliul Județen face studii de sertar pentru un stadion de 12.000 de locuri în zona pârtiei de schi! NU zic nimic de sursa de finanțare (minim 10 MILIOANE de euro) și stadionul devine fumigenă electorală! Documentele de 100.000 de euro expiră în 5 ani dacă NU se apucă de treabă!

Citiți și:

 

https://www.ziardebistrita.ro/primaria-bistrita-a-demarat-licitatia-pentru-complex-sportiv-acvatic-investitia-este-de-35-de-milioane-de-lei-iar-primaria-are-doar-1-milion-de-lei-nu-au-finantare-dar-au-speran/