Daniel Suciu (PSD): 20 de milioane de euro costă pasajul subteran din zona Gării – Tărpiului. Bani îngropați cu nemiluita

Deputatul PSD Daniel Suciu spune că valoarea totală a investiției în realizarea  unui pasaj subteran în zona Gării – Tărpiului se ridică la 100 de milioane de lei (circa 20 de milioane de euro), suma fiind mai mult decât dublă față de cea pentru care Primăria Bistrița a obținut finanțare prin intermediul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”.

Într-un mesaj video postat pe o rețea de socializare, Daniel Suciu afirmă că, în opinia sa, actuala administrație nu ar trebui lăsată să demareze acest proiect.

Suntem pe locul celei mai mari prostii administrative pe care putea să o facă actuala administrație PNL-USR, adică administrația Turc. Aici trebuia să fie centrul intermodal, o investiție de 8 milioane de euro, din bani europeni, nerambursabili. Domnul primar ne spunea că a renunțat la această investiție, pentru că va fi o pasarelă care ajunge la etajul 1 al blocului turn. Sunt aproape 200 de metri până acolo, a fost o minciună. Ulterior, domnul Turc a cerut 42 de milioane de lei de la Guvern ca să facă un pasaj subteran. A renunțat la banii europeni, a folosit toți banii de la Guvern pentru un singur pasaj, doar că surpriză: socoteala din târg nu se potrivește cu cea din Primărie. Astăzi aflăm că această investiție costă 100 de milioane de lei, adică 20 de milioane de euro. Noi am făcut cu 20 de milioane de euro o sală polivalentă, domnia sa face un pasaj subteran cu 20 de milioane de euro. Cred că a făcut o mare greșeală domnul Turc. Nu ne-a explicat niciodată cum ne-a mințit că pasarela vine pe la etajul I. Aici sunt bani îngropați cu nemiluita și cred că nu trebuie lăsat să facă asta”, a transmis Daniel Suciu.

”100 de milioane de lei pentru un pasaj…care inițial costa 42 milioane. Cam mare abaterea pentru…neprevăzute!”, a adăugat deputatul PSD.

Anul trecut, prin intermediul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”, Primăria Bistrița a obținut finanțare de circa 42 de milioane de lei pentru proiectul care vizează realizarea pasajului subteran ce va lega strada Gării de strada Tărpiului.

Întâlnire de lucru la Primăria Bistrița pe tema pasajului subteran ce va lega strada Gării de strada Tărpiului

În ceea ce privește Centrul Intermodal la care deputatul PSD Daniel Suciu face referire, administrația condusă de Ioan Turc a renunțat la realizarea acestei investiții din mai multe motive.

Ioan Turc: ”Renunțăm la centrul intermodal. Argumentul banilor europeni nu poate fi folosit împotriva intereselor orașului”

error: Content is protected !!