Daniel Suciu (PSD): Pedepse mai dure pentru traficanții de droguri!

Deputatul PSD Daniel Suciu, vicepreședinte al Camerei Deputaților, anunță că în Parlament a fost adoptat un proiect de lege care prevede majorarea pedepselor cu închisoarea în cazul efectuării de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, precum şi eliminarea posibilităţii executării pedepsei sub supraveghere în cazul traficului de droguri de mare risc şi traficului internaţional de droguri de mare risc.

Toate partidele sănătoase la cap au depus proiecte vizavi de acest flagel nenorocit. Acum un an și jumătate, într-o conferință la Bistrița, spuneam că problema drogurilor și a consumului de droguri trebuie să fie pe agenda CSAT și mă bucur că s-a întâmplat acest lucru. Prea multă vreme am ignorat sau am preferat să ascundem sub preș acest fenomen care a generat și generează și astăzi extrem de multe drame. Este o problemă pe care trebuie să o tratăm indiferent de ce culoare politică aparținem. Stimați colegi, în școlile noastre, în cluburile în acre tinerii merg se consumă droguri. Tineri sunt trimiși săgeți în licee ca să nenorocească alți copii. Și da, astăzi vom vota un proiect de lege ca să nu mai dăm posibilitatea nenorociților să primească condamnări cu suspendare când ei nenorocesc alți oameni”, a spus Daniel Suciu în timpul dezbaterilor pe marginea acestui proiect de lege.

Vicepreședintele Camerei Deputaților a mai afirmat că acest act normativ nu este suficient și lupta împotriva traficului de droguri trebuie să continue și prin alte proiecte de lege.

Va trebui să mergem și mai departe. Orice proiect care încurajează orice tip de consum este prost și rău în zilele acestea. Cu adevărat mi-aș dori să lucrăm împreună pentru înăsprirea consumului și traficul de droguri. Este absolut necesar să avem un centru în fiecare municipiu reședință pentru a trata această adicție. Consumatorii, mulți dintre ei, sunt victime și trebuie tratați ca atare”, a completat Daniel Suciu.

În ceea ce privește proiectul de lege adoptat marți de Camera Deputaților, acesta înăspreşte pedepsele pentru operaţiunile cu substanţe cu efecte psihoactive care, în prezent, sunt de închisoare de la doi la şapte ani.

Fapta persoanei care, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile prezentei legi, efectuează fără drept operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la trei la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă”, prevede proiectul.

De asemenea, ”fapta persoanei care, cu intenţie, efectuează fără drept operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, pretinzând sau disimulând că acestea sunt produse autorizate potrivit legii sau a căror comercializare este permisă de lege, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la trei la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă”.

Nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul infracţiunilor prevăzute la art. 2 alin 2 şi art. 3 alin 2”, mai prevede proiectul. Articole 2 şi 3 din lege se referă la pedepsele în cazul traficului de droguri de mare risc şi traficului internaţional de mare risc.

Proiectul de lege a fost adoptat cu 250 voturi „pentru” şi 21 „împotrivă”, iar Camera Deputaţilor este for decizional.

Proiectul de lege poate fi consultat AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *