De joi, rovinieta poate fi cumpărată și de pe Ghișeul.ro, anunță ministrul Bogdan Ivan

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, anunță că, începând cu data de 27 iunie, utilizatorii rețelei de drumuri din România pot achiziționa rovinieta și de pe platforma www.ghiseul.ro.

Am făcut încă un pas pentru a aduce statul la un click distanță. Pentru că am intrat în perioada concediilor, am vrut să mai scăpăm românii de o grijă. Începând de astăzi, 27 iunie, românii care pornesc la drum pot cumpăra toate tipurile de rovinietă direct în platforma web www.ghiseul.ro, prin câteva clickuri. Avem deja peste 2,2 milioane de utilizatori Ghișeul.ro, iar acum, la jumătatea anului 2024, platforma a procesat 3 milioane de tranzacții. Ghișeul.ro continuă să aibă o creștere solidă, dovedind interesul românilor pentru soluții eficiente de interacțiune online cu administrația: cei peste 2 miliarde de lei colectați în primele 6 luni din 2024 depășesc valoarea colectată pe tot parcursul anului 2023”, a declarat ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan.

Potrivit Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, rezultatul de astăzi reprezintă finalizarea procesului de interconectare al platformei online Ghișeul.ro cu sistemele informatice ale Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Rovinieta poate fi cumpărată pe o durată de 1 zi, 10 zile, 30 de zile, 60 de zile sau 12 luni.

Pe parcursul acestui an, echipa de la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a lucrat pentru optimizarea funcționalităților Ghișeul.ro, atât în platforma web, cât și în aplicația mobilă. Cazierul judiciar online, descărcat deja de sute de mii de români, poate fi accesat acum și în aplicația mobilă.

Ghișeul.ro are peste 400 de tipuri de plăți pentru servicii publice, utilități și amenzi, disponibile atât pe platforma web www.ghiseul.ro, cât și în aplicația mobilă descărcată de peste 300.000 de români din magazinele Apple App Store și Google Play Store.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!