De la 1 ianuarie 2023, tarife mai mari la apă și canalizare!

Începând cu data de 1 ianuarie 2023, tarifele la apă și canalizare vor fi majorate în Bistrița-Năsăud, a anunțat joi compania Aquabis.

”Începând cu data de 1 ianuarie 2023, se va modifica prețul pentru apa potabilă produsă, transportată și distribuită și tariful pentru serviciile de canalizare și epurare, valabile pentru întreaga arie de operare. Tarifele au fost ajustate în conformitate cu prevederile Contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de alimentare cu apă și de canalizare nr. 3/17.09.2008, modificat și completat prin actele adiționale subsecvente și ale Contractului de finanțare nr. 314/24.03.2020, încheiat între Ministerul Fondurilor Europene în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Infrastructura Mare și AQUABIS S.A. pentru “Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Bistrița-Năsăud””, se arată într-un comunicat de presă al Aquabis.

Sursa citată menționează că ”aplicarea noilor prețuri și tarife se realizează în baza Deciziei nr. 219/05.12.2022 a Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice”.

Pentru anul 2023, strategia tarifară prevede ajustarea prețurilor și tarifelor atât în termeni reali (3% apă, respectiv 5% canalizare), cât și cu inflația.

Prin urmare, noile prețuri și tarife practicate de AQUABIS S.A. începând cu data de 1 ianuarie 2023, la nivelul întregii zone de operare, sunt următoarele:

  • pentru apa potabilă produsă, transportată și distribuită, prețul este de 7,33 lei/mc (exclusiv TVA); 7,99 lei/mc (cu TVA 9%);
  • pentru canalizare – epurare, tariful este de 6,16 lei/mc (exclusiv TVA); 6,71 lei/mc (cu TVA 9%).

Tarifele actuale sunt:

Ultima majorare a tarifelor pentru apă și canalizare în Bistrița-Năsăud a fost efectuată în luna aprilie a acestui an.

Noile tarife pentru apă și canalizare intră în vigoare la 1 aprilie

error: Content is protected !!