De luna viitoare, noi tarife la apă și canalizare: 8,67 lei/mc pentru apă și 7,29 lei/mc pentru canalizare

Aquabis a dat în judecată comuna Telciu

Noi tarife Aquabis, începând de luna viitoare! Locuitorii județului Bistrița-Năsăud vor plăti tarife majorate pentru serviciile de alimentare cu apă și pentru cele de canalizare.

Tarifele pentru aceste servicii vor fi indexate cu rata inflației, a anunțat marți compania Aquabis.

Începând cu data de 11 aprilie 2024, se vor ajusta prețul pentru apa potabilă produsă, transportată și distribuită și tariful pentru serviciile de canalizare și epurare, valabile pentru întreaga arie de operare.

Prețul și tariful au fost ajustate în conformitate cu Legea serviciilor comunitare de utilități publice nr. 51/2006, republicată, cu modificările și completările ulterioare, cu Art. 35 alin (4) din Legea serviciului de alimentare cu apă și de canalizare nr. 241/2006, republicată cu modificările și completările ulterioare.

Aceste modificări sunt prevăzute și în contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de alimentare cu apă și de canalizare nr. 3/17.09.2008, modificat și completat prin Actul Adițional nr. 76/14.03.2024 și ale Contractului de finanțare nr. 314/24.03.2020, încheiat între Ministerul Fondurilor Europene în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare și AQUABIS S.A. pentru “Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Bistrița-Năsăud” se arată într-un comunicat de presă al Aquabis SA, operatorul serviciilor de alimentare cu apă și canalizare pentru județul Bistrița-Năsăud.

Aplicarea noilor prețuri și tarife se realizează în baza Deciziei nr. 43/26.03.2024 a Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice.

”Pentru anul 2024, strategia tarifară prevede ajustarea prețurilor și tarifelor doar cu inflația.

Prin urmare, noile prețuri și tarife practicate de AQUABIS SA începând cu data de 11 aprilie 2024, la nivelul întregii zone de operare, sunt următoarele:

  • pentru apa potabilă produsă, transportată și distribuită, prețul este de 7,96 lei/mc fără TVA, respectiv 8,67 lei/mc cu TVA de 9%;
  • pentru canalizare – epurare, tariful este de 6,69 lei/mc fără TVA, respectiv 7,29 lei/mc cu TVA de 9%”, mai precizează Aquabis. 

În prezent, abonații Aquabis plătesc 7,99 lei/mc pentru apa potabilă și 6,71 lei/mc pentru serviciile de canalizare-epurare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!