De Ziua Armatei, retragere cu torțe pe străzile Bistriței! S-au intonat cântece patriotice și militarii au fost întâmpinați cu aplauze!

Cu torțele aprinse, militarii Brigăzii 81 Mecanizate au defilat în această seară pe străzile din Bistrița. Cu ocazia Zilei Armatei Române, militarii au mărșăluit pe traseul: Protopopiatul Bistriţa – Pietonalul Liviu Rebreanu – Piaţă Centrală – Primărie – Strada Gheorghe Şincai – Strada Gării – Bulevardul Republicii – Strada 1 Decembrie – Strada Avram Iancu.

Pe tot parcursul traseului, militarii au intonat Imnul României și o serie de cântece patriotice, iar de pe margine au fost întâmpinați cu aplauze.

 

Din luna august, colonelul Mircea Gologan a preluat conducerea unității după ce Iulian Berdlă a devenit șef al operațiunior strategice în Marele Stat General.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Defilarea cu torțe s-a încheiat cu intrarea militarilor în cazarmă.

În efortul de război, România a pierdut circa 170.000 de ostaşi, alte sute de mii fiind răniţi sau dați dispăruți. Eliberarea teritoriului naţional, la 25 octombrie 1944, a fost obţinută prin lupta a peste 520.000 de militari români. Armata României a continuat apoi să lupte pe teritoriile Ungariei, Cehoslovaciei şi Austriei, alături de trupele aliate, contribuind, prin noi jertfe şi sacrificii, la marea victorie obţinută la 9 Mai 1945, ce a marcat sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial în Europa.

La Bistrița, vor avea loc manifestații similare în 1 Decembrie, de Ziua Națională a României!

error: Content is protected !!