Delegație din Bistrița-Năsăud, în Cernăuți. Municipiul Bistrița se va înfrăți cu acest oraș din Ucraina

O delegație din care a făcut parte subprefectul județului Bistrița-Năsăud, Ioan Zăgrean, primarul Bistriței, Ioan Turc, și consilierii municipali Ștefan Cicioc și Tudor Filip a efectuat, la sfârșitul săptămânii trecute, o vizită în Cernăuți, Ucraina.

Potrivit primarului Ioan Turc, vizita a fost efectuată la invitația primarului din acest oraș Roman Klichuk și a președintelui Centrului Bucovinean de Artă, Iurie Levcic.

Am avut bucuria de a-i întâlni pe românii bucovineni din Ucraina la ei acasă. Discuțiile cu primarul Roman Klichuk și echipa acestuia au vizat oportunități în domeniul economic care pot deveni realitate după încheierea războiului. Le-am prezentat gazdelor noastre detalii despre mediul antreprenorial bistrițean, dar am insistat și pe necesitatea unei cooperări în domeniul cultural. Omologul meu a ținut să precizeze că sunt primul primar din România care vizitează Cernăuțiul după izbucnirea războiului acum aproape 2 ani. Am rămas impresionat de autenticitatea limbii, a obiceiurilor, a cântecului și portului românesc, iar toate meritele pentru conservarea și promovarea acestora îi revin unui om extraordinar, un patriot român și un luptător neobosit sub stindardul culturii naționale, Iurie Levcic!”, a spus primarul Ioan Turc.

Edilul Bistriței a menționat că urmează înfrățirea între cele două orașe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *