Deplasări de tehnică militară pentru exerciții tactice în teren, inclusiv prin Bistrița-Năsăud

FOTO: MApN

În perioada 8 – 12 aprilie, structuri din cadrul Forțelor Terestre desfășoară exerciții tactice în teren, cu trupe și tehnică blindată, în facilitățile de instruire din apropierea municipiului Sfântu Gheorghe, informează Ministerul Apărării Naționale. Aceste activități au ca scop antrenarea militarilor și vor beneficia de sprijinul aeronavelor din dotarea Forțelor Aeriene.

Astfel, în această perioadă, avioane și elicoptere aparținând Ministerului Apărării Naționale vor survola zona municipiului Sfântu Gheorghe. De asemenea, mijloacele tehnice planificate să participe la executarea antrenamentelor vor tranzita județele:

  • ruta 1 – Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Covasna;
  • ruta 2 – Cluj, Mureș, Harghita, Covasna;
  • ruta 3 – Alba, Sibiu, Brașov, Covasna;
  • ruta 4 – București, Prahova, Brașov, Covasna.

Aceste tranzitări vor fi desfășurate cu respectarea normelor de siguranță și vor fi coordonate pentru a minimiza impactul asupra traficului rutier. Publicul este rugat să fie atent la semnalizările și instrucțiunile autorităților în timpul acestor operațiuni militare.

Prin aceste exerciții, Forțele Terestre își întăresc pregătirea și capacitatea de acțiune în contextul asigurării securității naționale și internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *