Deputatul Diana Morar: Președinta Ungariei, Katalin Novak și-a dat demisia! Este un moment care ne demonstrează că datoria noastră de a proteja copiii de pedofilie și expunerea la comportament sexual explicit în toate mediile, este una extrem de importantă!

„Președinta ungară Katalin Novak și-a dat demisia!

O știre care face cu siguranță înconjurul lumii în acest weekend. Demisia acesteia este o consecință a faptului că a grațiat un bărbat implicat într-un scandal sexual, mai exact directorul adjunct al unei case de copii, condamnat pentru că a acoperit un prădător care îi abuza sexual pe rezidenți.

Este un moment care ne demonstrează că datoria noastră de a proteja copiii de pedofilie și expunerea la comportament sexual explicit în toate mediile, este una extrem de importantă. Legea 430/2023, promulgată recent de Președintele României și inițiată de mine, Cătălin Teniță, Oana Morariu și Maya Teodoroiu, reglementează expres hărțuirea sexuală în școli și universități împotriva unui elev sau student. Legea prevede pedepsirea de la prima faptă a hărțuirii sexuale, fără a fi necesar ca fapta să aibă loc în mod repetat.

Chiar dacă elevul sau studentul nu depune plângere, fapta de hărțuire sexuală va fi sancționată.

Este o lege adoptată rapid și în unanimitate, după ce toți colegii parlamentari au înțeles că subiectul este unul puternic pentru societate. Și complicitatea la aceste infracțiuni este în egală măsură ceva grav, iar demisia unui șef de stat din astfel de motive demonstrează că lumea nu mai tolerează compromisuri sau acte de indulgență când vine vorba de integritatea copiilor.

Este răspunderea noastră, a tuturor, să ne protejăm copiii de hărțuire, de pedofilie, să veghem la respectarea relațiilor în instituțiile unde avem grijă de siguranță, securitatea și viitorul copiilor noștri și să nu închidem niciodată ochii dacă observăm chiar și cel mai mic derapaj.

Voi continua și în noua sesiune parlamentară să identific și să susține demersuri legislative care au că scop protejarea copiilor noștri de pericolele la care aceștia sunt expuși.” – a transmis Diana Morar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *