EDITORAL: România dezbinată votează! S-au dus clipele când împărțeam și zațul de cafea!

Eram Șoim al Patriei când vuia Bistrița și striga împotriva dictatorului ucis de-ai lui, odată cu Moș Gerilă. Așa s-a întors Crăciunul cu toate Tainele, însă colindătorii au cam albit așteptându-l vreo 45 de ani. Cu toate astea, acum 26 de ani au fost momente de comuniune în care românii au respirat laolaltă. Pentru câteva zile au împărțit și zațul din cafeiul libertății!

La umbra izbânzii s-a instalat sistemul care i-a umilit și întristat… care a fugărit șoimii României spre cuștile din Occident… iar pe cei rămași acasă i-a amărât și dezbinat.

Și țara au luat-o hapsânii care n-au lucrat ogorul neam de neamul lor… pentru că NU l-au iubit. Descurcăreții au jupuit țara după ce s-au închinat demonic la mormintele eroilor-martiri. Și odată cu asta i-au vândut și cerul ca să-poată îngroapa-n pământ averile furate.

Porțile străine i-au primit pe fugăriții care-au avut șansa de a lustrui blidele din restaurante! Scrâșnind din dinți… și sperând la restaurarea țării de-acasă.

Acasă, cu fiecare ștampilă pusă, ei s-au tot îmbuibat și ne-au făcut sclavi liberi. Până-ntr-o zi!

Când va veni momentul zero al bărbaților de Stat ce vor pune România la locul ei printre marile națiuni. Va cădea vălul și cei mulți vor vedea colții de sub rânjetul lor.

Despre răspundere, ce să mai zicem? Sunt unii care vor să fie acolo cu orice preț: la Parlament prin orice mijloc! Să facă legi pe care NU le pricep și să aibă bilet de avion Cluj-București. Funcții mari pentru oameni prea mici. România lor se rezumă la campania electorală și la stema de partid care le bagă lista-n Parlament. Pentru neștiință și orgoliu vor da și ei seamă, la vremea potrivită !

Dar până atunci, duminica asta România își alege conducătorii care să-i panseze rănile, s-o aline și s-o ridice. Condiția: s-o iubească precum N-au iubit-o geambașii care-au condus-o pân-amu’. România din taină așteaptă clipa ei, așteaptă să renască în jurul unor lideri adevărați! Pentru cerul liber lăsat arvună, votul e o datorie!

Dă Doamne să fie BINE!