Diana Morar: Comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale, o variantă pe care PNL o ia serios în calcul

Comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale este o variantă pe care PNL o ia serios în calcul, spune deputatul PNL Diana Morar, care menționează că partidul din care face parte va începe discuțiile pe acest subiect în coaliția de guvernare, o decizie din acest punct de vedere urmând să fie luată “destul de repede”.

Am susținut de multă vreme varianta comasării alegerilor, cu mai multe argumente legate de eficientizarea activității administrative și a economiei cheltuielilor bugetare (aproximativ 2 miliarde lei – spre comparație impactul bugetar pentru creșterea pensiilor este de 4 miliarde lei). Chiar dacă ideea comasării alegerilor locale cu cele europarlamentare a venit de la PSD, iar opoziția critică vehement acest scenariu, este o variantă pe care PNL o ia serios în calcul, acest aspect fiind discutat ieri în ședința forului de conducere a partidului, unde s-a agreat începerea discuțiilor pe acest subiect în coaliția de guvernare. Din punctul nostru de vedere, principalul beneficiu ar fi dat de o participare mai mare la vot asigurând astfel reprezentativitatea, pe lângă avantajele bugetare și legate de organizarea eficientă a unui an electoral încărcat. Având în vedere termenele foarte strânse și necesitatea armonizării legislative ce implică măsurile de organizare a alegerilor comasate pe data de 9 iunie, decizia va fi luată destul de repede și va fi un calendar predictibil al tuturor tururilor de scrutin. Sunt importante și discuțiile din interiorul partidului, consultările cu filiale și dezbaterile, pentru a lua cele mai bune decizii pentru români”, a transmis Diana Morar.

Deputatul PNL a mai adăugat: ”la finalul zilei, indiferent de insinuările partidelor speriate de ideea comasării, din diverse motive, interesul oamenilor rămâne prioritate zero, astfel ca în prim planul preocupărilor PNL stă actul de guvernare și prioritățile legislative ale sesiunii parlamentare ce începe astăzi. Voi reveni cu detalii în această privință, legate de activitatea mea din Parlament”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *