Diana Morar: În acest an, de ziua lecturii, am ales să citesc împreună cu minunații copii de la grădinița “Trenulețul Veseliei” din Bistrița

„Sărbătorim, pentru al treilea an consecutiv, 𝐙𝐢𝐮𝐚 𝐍𝐚ț𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥ă 𝐚 𝐋𝐞𝐜𝐭𝐮𝐫𝐢𝐢, instituită în 2022 în urma unei legi inițiate de mine alături de colegii mei Gabriela Horga și Sebastian Burduja.

În acest an, de ziua lecturii, am ales să 𝐜𝐢𝐭𝐞𝐬𝐜 împreună cu minunații copii de la grădinița “Trenulețul Veseliei” din Bistrița. Le-am donat mai multe cărți interesante, am citit o poveste, “Tortul cu alune” și am discutat pe marginea ei, apoi ne-am delectat cu ceva dulce.

Mai mult, săptămâna viitoare voi demara în județul Bistrița-Năsăud un 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭 𝐝𝐞 𝐬𝐭𝐢𝐦𝐮𝐥𝐚𝐫𝐞 𝐚 𝐥𝐞𝐜𝐭𝐮𝐫𝐢𝐢 𝐩𝐫𝐢𝐧 î𝐧𝐟𝐢𝐢𝐧ț𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐝𝐞 𝐬𝐩𝐚ț𝐢𝐢 𝐝𝐞𝐬𝐭𝐢𝐧𝐚𝐭𝐞 𝐥𝐞𝐜𝐭𝐮𝐫𝐢𝐢. Vă voi da mai multe detalii la momentul respectiv, odată cu acțiunile concrete ce vor fi întreprinse.

Ținând cont de 𝐬𝐭𝐚𝐭𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜𝐢𝐥𝐞 î𝐧𝐠𝐫𝐢𝐣𝐨𝐫ă𝐭𝐨𝐚𝐫𝐞 despre cititul în România, în 2022 am inițiat această lege a zilei naționale a lecturii, care setează cadrul general pentru 𝐩𝐫𝐨𝐦𝐨𝐯𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐜𝐢𝐭𝐢𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 î𝐧 𝐑𝐨𝐦â𝐧𝐢𝐚. În continuare consider ca avem nevoie pe întreg parcursul anului de acțiuni concrete și aplicate pentru promovarea acestui obicei extrem de 𝐬ă𝐧ă𝐭𝐨𝐬 ș𝐢 𝐢𝐦𝐩𝐨𝐫𝐭𝐚𝐧𝐭 pentru o dezvoltare armonioasă.

În acest sens se adresează și proiectul de î𝐧𝐟𝐢𝐢𝐧ț𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐞 𝐬𝐩𝐚ț𝐢𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐥𝐞𝐜𝐭𝐮𝐫ă pe care îl voi iniția în perioada următoare în județul nostru.„, a transmis pe pagina sa de socializare, deputatul PNL Bistrița-Năsăud, Diana Morar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *