Diana Morar: Partidul Național Liberal a deblocat criza din sănătate!

Partidul Național Liberal a deblocat criza din sănătate, spune deputatul Diana Morar.

”Am reușit să impunem astăzi introducerea pe ordinea de zi și adoptarea proiectului de lege care prevede măsuri privind creșterea drepturilor salariale ale personalului din sistemul de asigurări sociale de sănătate, răspunzând astfel solicitărilor angajaților CNAS, care au protestat în ultima perioadă. În această dimineață, liderul BNS, Dumitru Costin, și-a asumat reluarea activității în cel mai scurt timp, după adoptarea PLX 172/2023, astfel că angajații caselor de asigurări de sănătate vor începe de astăzi efectuarea plăților pentru spitale, servicii medicale și medicamente. În plus, este important de menționat că modificările realizate de acest proiect de lege implică fondurile proprii ale CNAS, fără să pună presiune pe bugetul de stat, dar repară o serie de inechități importante între angajații din domeniul asigurărilor sociale de sănătate și cei din alte instituții, cu funcții similare. Felicitări tuturor colegilor parlamentari pentru mobilizare!”, a explicat Diana Morar.

La data de 2 noiembrie, Sindicaliștii din cadrul CNAS au declanșat un protest pe perioadă nedeterminată, ei fiind nemulţumiţi de faptul că salariile lor nu au mai crescut din anul 2018 și că autorităţile nu au reușit să găsească soluţii pentru o salarizare decentă în sistem.

Pe 14 noiembrie, salariații din casele de asigurări de sănătate au anunțat încheierea protestului început în 2 noiembrie, după ce legea care permite majorarea salariilor angajaților din acest sistem a fost adoptată în Camera Deputaților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!