Diana Morar (PNL): Condamn ferm comportamentul extremist al AUR!

Deputatul PNL Diana Morar a reacționat după ce AUR a organizat un protest în Parlament, cerând respingerea legii privind Observatorul Naţional al Copiilor. ”Acțiunile inițiate de AUR în Parlament sunt încă o dovadă referitoare la cine este cu adevărat acest partid extremist, toxic, destabilizator, cu acțiune periculoasă”, spune deputatul PNL Diana Morar.

Reaparlamentarul de Bistrița-Năsăud condamnă ferm comportamentul AUR.

Condamn ferm comportamentul extremist al AUR care prin astfel de acțiuni au un singur scop: subminarea valorilor unei societăți libere. Democrația se face prin dezbatere și argumente, nu prin violență și ,,pumnul în gură”. Societatea noastră se confruntă cu un pericol care poate să fie oprit prin vot. Acest partid extremist va continua să propage minciuna și să își manipuleze electoratul pe teme total false, care vor să inducă în eroare opinia publică. Tema înadins inițiată cum că se fură copiii românilor prin adoptarea PLX 145/2023 în Parlament, este o minciună cap-coadă. În foto găsiți dovada cum AUR a votat în unanimitate PENTRU adoptarea acestei legi în singura comisie în care dețin președinția, cea de egalitate de șanse. Apoi au scos oameni în strada și i-au instigat la violențe împotriva adoptării acestei legi. Manipulare grosolană!”, a mai precizat Diana Morar într-o postare pe o rețea de socializare.

Sursa citată a completat: ”De la AUR nu vedem politici publice, nu vedem idei de legi bune, vedem doar violențe, amenințări și înjurături. De altfel, din 2020 și până astăzi, AUR nu a reușit să promoveze nici măcar o inițiativă legislativă care să devină lege. Zero! Este o situație inadmisibilă și deosebit de gravă. Mai grav este că episodul de astăzi nu e o situație singulară. De când acest partid a intrat în Parlament, am asistat la un lung șir de violențe. Au inițiat în repetate rânduri violențe chiar în plenul Parlamentului sau pe holuri. Și mă refer aici la injurii care nu au ce căuta nicăieri, în niciun caz în clădirea Legislativului, dar și la violențe fizice, îmbrânceli, amenințări”.

Potrivit deputatului, parlamentarii din toate partidele primesc frecvent mesaje de amenințare.

”În spatele falsei lor iubiri de neam, se ascund acțiuni instigatoare la ură, violențe și amenințări. Cel mai grav este că AUR manipulează prin minciună proprii simpatizanți pentru a se folosi de aceștia! Astfel de comportamente reprobabile nu își au locul in instituția reprezentativă a democrației, cum de altfel nu își au locul niciunde. Principiul solemnității dezbaterilor va trebui de îndată sa fie repus pe locul său primordial. Adevărul și echilibrul sunt întotdeauna elemente care vor duce societatea românească spre progres și acesta trebuie să fie obiectivul nostru”, a încheiat Diana Morar.

Câteva sute de persoane, simpatizanți ai AUR, au protestat miercuri la Parlament, cerând respingerea legii privind Observatorul Naţional al Copiilor. Manifestația a devenit una violentă, protestatarii îmbrâncindu-se cu jandarmii și agresând parlamentari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!