Diana Morar (PNL): Închisoare cu executare pentru traficanții de droguri!

Deputatul PNL Diana Morar a anunțat, marți, că în Camera Deputaților a fost adoptat un proiect de lege care prevede ca traficanții de droguri să fie condamnați la închisoare cu executare, fără posibilitatea suspendării pedepselor.

”Legea “2 mai” a fost adoptată de Camera Deputaților. Închisoare cu executare pentru traficanții de droguri! Proiectul de lege inițiat de PNL care prevede că traficanții de droguri să fie condamnați la închisoare cu executare, fără posibilitatea suspendării pedepselor, a fost adoptat astăzi de Camera Deputaților. Inițiativa PNL propune și creșterea de la 2 – 7 ani la 3 – 10 ani a pedepselor prevăzute de Legea 194/2011 pentru anumite fapte de efectuare de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Este o lege absolut necesară în contextul creșterii îngrijorătoare a fenomenului de consum de droguri. Evident, fenomenul are în spate rețele întregi de traficanți, pentru care demersurile de prevenție nu au efect. Așadar, este nevoie de înăsprirea pedepselor și de o implicare masivă a instituțiilor de forță”, a precizat Diana Morar.

Proiectul de lege adoptat marți de Camera Deputaților prevede majorarea pedepselor cu închisoarea în cazul efectuării de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, precum şi eliminarea posibilităţii executării pedepsei sub supraveghere în cazul traficului de droguri de mare risc şi traficului internaţional de droguri de mare risc.

Legea înăspreşte pedepsele pentru operaţiunile cu substanţe cu efecte psihoactive care, în prezent, sunt de închisoare de la doi la şapte ani.

Fapta persoanei care, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile prezentei legi, efectuează fără drept operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la trei la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă”, prevede proiectul.

De asemenea, ”fapta persoanei care, cu intenţie, efectuează fără drept operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, pretinzând sau disimulând că acestea sunt produse autorizate potrivit legii sau a căror comercializare este permisă de lege, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la trei la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă”.

Nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul infracţiunilor prevăzute la art. 2 alin 2 şi art. 3 alin 2”, mai prevede proiectul. Articole 2 şi 3 din lege se referă la pedepsele în cazul traficului de droguri de mare risc şi traficului internaţional de mare risc.

Proiectul de lege a fost adoptat cu 250 voturi „pentru” şi 21 „împotrivă”, iar Camera Deputaţilor este for decizional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *