Din 8 februarie, două noi centre de vaccinare împotriva COVID-19 în Bistrița-Năsăud

Începând cu data de 8 februarie, în județul Bistrița-Năsăud vor fi deschise două noi centre de vaccinare, unul la Bistrița și altul la Beclean, a anunțat prefectul județului, Stelian Dolha.

Din data de 8 februarie, va intra și cel de-al doilea vaccin în România – Moderna. Tot din 8 februarie deschidem și două centre noi, unul la Beclean și unul la Bistrița. Pentru centrul de la Beclean se vor putea face înscrieri începând cu data de 8, iar la Bistrița, centrul va funcționa la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) care aparține de Primăria Bistrița. În noul centru care va fi deschis în Bistrița se vor putea vaccina doar profesorii, în vreme ce în centrul ce va fi deschis la Beclean, unde în prima fază vom intra cu un flux de vaccinare, apoi cu două, se va putea înscrie și vaccina toată lumea care se încadrează în etapa a doua și pe urmă cei din etapa a treia”, a declarat Stelian Dolha în emisiunea ”Impact” de la AS-TV.

În prezent, pentru cea de-a doua etapă a campaniei de vaccinare, în judeţ sunt funcţionale două centre de vaccinare, cu trei fluxuri – la Policlinica Bistriţa şi la o unitate medicală privată din municipiu. Zilnic, în cele trei centre de vaccinare, se pot vaccina cel mult 180. Potrivit prefectului, capacitatea de vaccinare va crește odată cu deschiderea celor două noi centre. Dacă acum se pot vaccina cel mult 180 de persoane pe zi, după data de 8 februarie, capacitatea de vaccinare va crește cu încă 120 pe zi.

Am început să lucrăm cu 180 de doze pe zi. După ce se mai deschid și celelalte două fluxuri vor fi în plus 120 de vaccinuri pe zi. Avem puține doze de vaccin în județ pentru că nu s-au primit la nivel național, lucru care a fost explicat și de ministrul Sănătății. (…) Eu sper să primim mai multe vaccinuri. Sunt sigur că, în perioada următoare, lucrurile se vor regla și în ceea ce privește numărul lor. Cu cât vom primi mai multe doze, cu atât vom reuși să deschidem mai multe centre pe care noi le avem deja pregătite, dar pe care trebuie doar să le deschidem. Le deschidem așadar pe cele din două, din Bistrița – pentru profesori și din Beclean – pentru restul populației”, a mai spus Dolha.

Prefectul i-a îndemnat pe cetățenii județului să se vaccineze, în opinia acestuia, vaccinarea fiind singura șansă de a opri pandemia.

Până la data de 25 ianuarie, în Bistrița-Năsăud au sosit 4.200 de doze de vaccin anti-COVID, un număr de 3.878 de persoane fiind deja vaccinate.

error: Content is protected !!