Din bani publici, Primăria a plătit aproape 100.000 de euro pentru montajul instalațiilor de iluminat festiv! ElectroUrsa a prins contractul, prin atribuire-directă!

Administrația PSD a atribuit un contract de aproximativ 100.000 de euro pentru instalare elemente luminoase iluminat festiv in Mun. Bistrita.

Contractul a fost atribuit firmei Electro Ursa, prin încredințare-directă. Procedura de încredințare-directă dă mână liberă autorității contractante să atribuie contractul, fără să fie nevoie de o licitație.

ziar de bistrita electorursa

ziar de bistrita electorursa

Firma ElectroUrsa este administrată de Gavril Ursa, prieten cu Ovidiu Crețu și cu George Avram. Firma derulează mai multe contracte din bani publici, pe întreținere instalații, înlocuire stâlpi, montare echipamente etc.

Cu 87.000 de euro, muncitorii ElectorUrsa au montat instalațiile de iluminat festiv!

Echipamentele de iluinat festiv au fost montate în câteva zile: pe str. Liviu Rebreanu, Parc Central, Parc Eminescu, Piata Mica, Piata Palatul Culturii, Piata Grigore Balan, str. Al.Odobescu, str. Garii, B-dul.Republicii, B-dul.Decebal, str. Calea Moldovei si DN 17, str. Libertatii, str. 1 Decembrie, str. Andrei Muresanu, str. Nasaudului, str.G-ral Grigore Balan, str. Albert Berger, str. Gheorge Sincai, Piata Centrala.

Valoarea contractului atribuit-direct, fără nicio licitație: 414.782 lei (87.089,73 EUR).

Electro Ursa a prins încă un contract, pentru instalare elemente luminoase în cartierul Subcetate. Cost 26.000 lei!

ziar de bistrita electorursa

Administrația PSD pregătește un mare TUN: concesionarea iluminatului public! Firma “de casă” ar lua 50.000 de euro/lună și ar plăti cam 3.000 de euro redevență! Rețelele NU se extind, doar se întrețin (așa au interpretat legea!) Studiul de fezabilitate a fost realizat de Electro-Ursa, cu cifre din burtă și muuulte aberații ne-profesionale!

Ovidiu Crețu susține că Primăria Bistrița TREBUIE să concesioneze iluminatul public pentru a putea accesa fonduri europene în valoare de 3 MILIOANE de euro pentru extinderea rețelelor.

În acest sens, delegarea iluminatului public ar fi o condiție obligatorie impusă în ghidul solicitantului. De-aici și graba prin care s-au realizat etapele în vederea concesiunii prin delegare directă a iluminatului public.

Primăria Bistrița se grăbește să încredințeze un contract de 3 MILIOANE de euro pentru concesionarea iluminatului public din municipiu. Pentru a ajunge la o sumă cât mai mare, Primăria Bistrița a făcut estimări “după ureche” și astfel s-a ajuns la un contract de 14 MILIOANE de lei pentru delegarea iluminatului pe următorii 5 ani, iar condițiile din caietul de sarcini sunt destul de lejere! Valoarea estimată s-a determinat pe baza următoarelor cheltuielilor angajate în perioada de referință 2016-2018.

Studiul de fezabilitate a fost realizat de firma “de casă” a Primăriei Bistrița! ElectroUrsa a pus cam ce-a vrut în studiul de fezabilitate, ca să fie treaba-bună la licitație! Redevență mică, condiții lejere, contract asigurat pe 5 ani!

ziar de bistrita electorursa

 

Urmează o licitație pentru desemnarea firmei care va întreține iluminatul public pe următorii 5 ani, contract estimat la 3 MILIOANE de euro, iar Primăria Bistrița va deconta toate facturile emise pentru întreținere, extindere, reparații etc. și va încasa o redevență de 5%.

Citiți și:

Șmecherie de 2 lei, cu miză de 3 MILIOANE de euro! În loc de „licitație deschisă” au scris „procedură simplificată”. Așa au vrut PSD-iștii din Consiliul Local să fenteze concesionarea iluminatului public, ca să fie siguri că „dedicația” ajunge la cine trebuie!

error: Content is protected !!