Din ce fonduri va fi modernizată și extinsă secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean?

Un proiect grandios privind continuarea lucrărilor de modernizare a Spitalului Județean de Urgență Bistrița a fost lansat în spațiul public de managerul instituției, Gabriel Lazany, care a declarat în mai multe rânduri că are în plan extinderea secției de Anestezie și Terapie Intensivă. Ei bine, se pare că managerul a purtat deja discuții cu reprezentanții autorităților județene pentru a încerca să găsească și sursele de finanțare pentru un astfel de proiect, care va fi implementat după un model american.

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a declarat că a purtat discuții inclusiv la nivelul Ministerului Sănătății privind acest proiect și a primit asigurări că se vor găsi fonduri și pentru această investiție.

Salut decizia lui Gabriel Lazany de a gândi un proiect nu de modernizare, ci de revoluționare a Secției de Anestezie și Terapie Intensivă. E un model american preluat. Am avut o discuție și cu ministrul Sănătății, Florin Bodog, când a fost la Bistrița. Ne-a promis că ne ajută cu finanțare și de la Ministerul Sănătății, deci e un proiect care va fi finanțat cu fonduri guvernamentale și locale, noi vom cofinanța ca și Consiliu Județean acea parte care ne revine nouă” a precizat Moldovan.

Proiectul de extindere a secției de Anestezie și Terapie Intensivă pe locul fostului bloc operator se va realiza în baza unui concept nou și unic în România, acela de a transforma unitatea medicală într-un loc mai cald și primitor, care să ajute din punct de vedere psihic pacientul. Lazany spune că acest concept nou – ”Mai multă casă, mai puțin spital” – este folosit în prezent în centrele medicale din Statele Unite ale Americii.

error: Content is protected !!